Blogolj!

Szégyelljük magunkat!


Felkiáltunk, ha a magyarok jogai sérülnek az elszakított területeken, de be kell látnunk, hogy előbb a hazai fejekben kellene rendet tenni. 

A minap egy brassói ismerősöm osztott meg egy beszélgetését a közösségi oldalon. Íme: 

Ég az arcomon a bőr… Ilyen nincs, ilyen nem lehetne 2017 őszének elején. Mi az, hogy félromán? Mi az, hogy valaki nem látszik a románsága? Nem fordulhatna elő ilyen – márpedig az eset nem egyedi, hiszen a hozzászólók számtalan hasonló esetről számoltak be, a legkeményebb talán az volt, amikor arról írt valaki, hogy románként milyen szépen beszél magyarul –, hiszen annyi minden történt az utóbbi években ennek érdekében. 

Itt van a Határtalanul program, amelynek keretében minden iskolás eljut határon túli magyarokhoz és megismeri az életüket. Aztán van – kellene lennie! – normális történelem oktatásnak, amikor a gyerekek megtudhatják, hogy Magyarország miért saját magával határos. 

És ehhez képest mégis itt tartunk…

Szóval háboroghatunk mi, amikor az ukránok elképesztő, a kisebbségeket súlyosan korlátozó törvényt fogadnak el, vagy a románok be akarnak zárni egy magyar iskolát. Ameddig az anyaországban van egy ilyen idióta is, addig nem léphetünk előre. Csak hátra – szégyenkezve. 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/42476/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?