Blogolj!

Az MSZP román testvérpártja megint belegázolt a magyarság lelkivilágába


Molnár Gyula, az MSZP elnöke büszkén parolázik a magyargyalázó román szociáldemokraták, azaz az MSZP testvérpártjának képviselőjével

A román baloldal brutálisan nekiment az erdélyi magyarságnak. Elképesztő magyargyalázásra vetemedett a történelemhamisító kormánypárti képviselő.

Néhány nappal ezelőtt írtuk, hogy egyre nagyobb méreteket ölt Romániában a magyarellenesség, sőt, immáron szalonképessé vált a magyarság gyalázása, hisz gyakorlatilag minden politikai párt ezt műveli, több-kevesebb rendszerességgel.

A katalán eseményektől pedig egyenesen maguk alá csináltak a román képviselők a szélsőjobbtól a szélsőbalig. Hiába volt az erdélyi magyarság részéről felelős és megfontolt üzenet, miszerint szó sincs elszakadásról, Erdélynek továbbra is autonómiát kíván az ott élő két millió magyar. A románok ijedtükben már azt is tagadják, hogy létezik Székelyföld és léteznek a székelyek. Sőt, Erdély sem létezik. Szerintük.  

Székelyek nem léteznek és Székelyföld sem - állította hétfőn közreadott közleményében Razvan Rotaru, a bukaresti kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt, a PSD Botosani megyei képviselője. Hozzátette, hogy pártja számára kizárólag Románia létezik, és a PSD sosem támogatná valamely régió autonómiáját.

A képviselőház külügyi bizottságának tagja a Romániai Magyar Demokrata Szövetség jelöltlistáján parlamenti mandátumhoz jutott Biró Zsolt képviselőnek, a Magyar Polgári Párt elnökének egy múlt heti Facebook-bejegyzésével szállt vitába.

A magyar képviselő a katalán függetlenedési kísérletre érkezett reakciókból azt a következtetést vonta le, hogy Európa nem támogatja az elszakadást, de az autonómiát igen. Hozzátette: a kisebbségek ügyét a nemzetállamok keretében kell rendezni, a megoldás pedig az autonómia, a romániai magyarság is száz éve erre vár:

Bíró Zsolt képviselő, az MPP elnöke

"Az európai nemzetállamok viszonyulását figyelve megállapítható, hogy azt, amit mi Erdély és különösen Székelyföld tekintetében mindig is hangsúlyoztunk, most az európai politika szereplői is egyre nyíltabban hangoztatják, nevezetesen azt, hogy az autonómia legitim, pozitív, és biztonságpolitikai szempontból stabilitást jelent; az egyoldalú területi elszakadás pedig negatív, illegitim és biztonságpolitikai szempontból instabilitást generál"

- írta közösségi oldalán az MPP elnöke.

Razvan Rotaru a PSD által válaszként közreadott állásfoglalásában arra emlékeztet: Románia nem szövetségi állam, nem régiók alkotják, mint más európai államokat:

"Azt üzenem Biró Zsoltnak és kollégáinak, hogy Erdély azonos Romániával, és Románia azonos Erdéllyel. Székelyek nem léteznek és Székelyföld sem. Romániában csak - különböző etnikumú - román állampolgárok léteznek"

- szögezte le a PSD képviselője.Hozzátette: az Egyesült Államoktól az Európai Unió valamennyi tagjáig minden állam Spanyolország részének tekinti Katalóniát, és nem ismeri el függetlenségét, Románia pedig mindig is egységes, oszthatatlan, szuverén és független nemzetállam marad.

Razvan Rotaru, azMSZPromán testvérpártjának a PSD-nek a képviselője

"Arra kérem az országunk történelmében jártas RMDSZ-eseket: magyarázzák el Biró Zsolt képviselő kollégának, hogy nem létezik semmilyen Székelyföld, csak Hargita és Kovászna megye, valamint magyar etnikumú román állampolgárok"

- írta közleményében Rotaru.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/44457/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,Erdély - Csángóföld,nem nem soha,románia,székely
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?