Blogolj!

Jelentjük: román "szövetségesünk" éppen "hadat visel" ellenünkKedves hozzáállás, hogy a NATO- és EU-szövetséges románok információs hadviselést elemző laboratóriuma Oroszország mellett Magyarországgal foglalkozik a legtöbbet. Az pedig még rendesebb tőlük, hogy nemcsak Orbán Viktort vádolják románellenes hangulatkeltéssel, hanem a tiszai ciánszennyezést is álhírnek tartják.

Nem teljesen egyértelmű számomra Barabás T. János magyar-román kapcsolatokról szóló tanulmányának (köszi az mno-nak a szemlézést) átolvasása után, hogy a Román Tudományos Akadémia Információs Hadviselést és a Stratégiai Kommunikációt Elemző Laboratóriuma, röviden a LARICS most vizsgálja az álhíreket, vagy inkább saját maga állítja elő azokat. Az biztos, hogy Nicolae Ceaușescu büszke lenne akadémiájára, amelynek egykor tiszteletbeli elnöke volt.

Ugyanis azt állítja a LARICS, hogy Románia lejáratása célból "találtuk ki" a Tisza romániai szennyezését), és a galád magyar miniszterelnök, Orbán Viktor "románellenes aknamunkát" folytat.

Nem lepek meg gondolom senkit azzal, ha megosztom azt is, hogy az elemző laboratórium vizsgálatának középpontjában Oroszország mellett Magyarország áll.

A szervezet egyébként április végén jött létre, s talán nem tévedek az összeesküvéselméletek színterére, ha felvetem: nem lehet véletlen, hogy pont néhány nappal ezt követően vádolta be Ioan Aurel Pop történész, a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem rektora az MTA Trianon 100 kutatócsoportot, hogy az „a magyar kormány románellenes propaganda-főosztálya”. Erre a vonatra ült fel Cozmin Gusa politikai tanácsadó, aki „egy az egész térség destabilizációjához vezető, intelligens, szegregacionista bombaként” emlegette a kutatókat.

Bár magam sem kétlem, hogy a magyar MI6-et egy borostás 40-es éveiben járó történész vezetésével, s további 21 művészettörténész, egyetemi adjunktus és Japán-szakértő bevonásával kell létrehozni, de még gyanúsabb az, hogy ez inkább a LARICS tevékenységének elfogadtatása miatt történt, ugyanis

Magyarország nem működtet hasonló intézményt sem a románok, sem mások ellen.

Mondjuk, kár volt ebbe energiát fektetni, a NATO-t és az EU-t eddig sem érdekelték hasonló kérdések - amennyiben ezt rendes, "demokratikus" államok tették a kissé különutas politikát folytatókkal szemben. Vagy ez csak egy ujjgyakorlat volt a későbbi tevékenységük megelőlegezéseként?

Címkék: románia
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/45734/pics/lead_800x600.jpg
románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?