Blogolj!

Botrányos magyarellenes falfirkák Csíkszeredán!


"Székelyföld nem létezik" - idézték Victor Ponta volt román miniszterelnököt az egyik falfirkán, a másik graffitin pedig Magyarországot obszcén szavakkal gyalázták.

Román nyelvű magyarellenes falfirkák jelentek meg több csíkszeredai épület falán - közölte szerdai számában a Csíki Hírlap.

A narancssárga festékszóróval írt feliratok obszcén kifejezéssel gyalázzák Magyarországot, és Victor Ponta volt román miniszterelnöktől idézik, hogy "Székelyföld nem létezik". Az utóbbi mellett egy felfestett román zászló látszik, amit a megrongált ház lakói korábban csak részben tudtak eltávolítani.

A városi távhőszolgáltató igazgatója a társaság résztulajdonában levő épület falára festett feliratok kapcsán elmondta: egyeztetnek a polgármesteri hivatallal, hogy tegyenek-e feljelentést ismeretlen tettes ellen. Hozzátette: mást nem tehetnek, mint hogy letakarítják a magyargyalázó falfirkákat a falról. 

Amint a Csíki Hírlap közölte, 2016 decemberében román nemzeti színű, kék-sárga-piros falfirkák jelentek meg a zömében magyarok lakta város több épületén, s ezeket az épületek tulajdonosai takarították le. 

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta: eddig senki nem tett panaszt a falfeliratok miatt a rendőrségen, ennek ellenére megvizsgálják az ügyet. Hozzátette, a sértő szövegek esetében a rendőrség panasz nélkül is eljár, megpróbálja azonosítani és felelősségre vonni az elkövetőket, de szerinte a megkárosított épülettulajdonosoknak is panaszt kell tenniük.

(MTI/Maszol.ro. Fotó: Maszol.ro)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/47046/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,Erdély - Csángóföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?