Blogolj!

Ennyi: már Dragnea is elhatárolódott az akasztós exkormányfőtől


Liviu Dragnea

Megkésve ugyan, de végre a nyilvánosság előtt is elhatárolódott saját maga és pártja nevében Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke kedden Mihai Tudose volt miniszterelnök magyarokat akasztással fenyegető nyilatkozatától.

Persze, kissé gyanús, hogy mindezt pont akkor tette meg, mikor szüksége van a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) tagjainak szavazataira az új kormány megalakításához, majd működésének támogatásához. Mint ismeretes Tudose, mostanra már bukott, román miniszterelnök azt nyilatkozta egy televíziónak, hogyha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet. Ezt később „finomították”, hogy nem akasztani fog, csupán úgy fognak lobogni, mint a zászló.

Habár alig ítélte el román politikus az akciót nyíltan, de az ügy minden bizonnyal hozzájárult Tudose bukásához. Most viszont a román politika legnagyobb machinátora, akiről sokan azt gyanítják, hogy szinte minden jelentős döntés mögött ott áll, szólalt meg. Ennek fényében mondjuk meglepő, hogy azzal magyarázta eddigi hallgatását, hogy nem akarta a PSD-n belüli akkori feszültséget befolyásolni. Na, de a lényeg…

Tudose

 „Most nyilvánosan is elmondom, amit még aznap jeleztem telefonon Kelemen Hunornak, illetve amit a pártunknak a végrehajtó bizottság ülésén, a megyei szervezeteinknek és az RMDSZ-es kollégáknak is elmondtam: én is és a PSD is habozás nélkül elhatárolódunk azoktól a kijelentésektől. Nem értünk egyet azzal, hogy akár csak vitát is nyissunk a halálbüntetés visszaállításáról, ami pedig a magyarokat és zászlókat illető nyilatkozatot illeti, még akkor is, ha (Tudose) mást akart mondani, a kijelentés hatása megsemmisítő jellegű volt" – fogalmazott Liviu Dragnea az RMDSZ-szel folytatott tárgyalások után az MTI tudósítása szerint.

Megjegyezte – az autonómiát elsők között elutasító politikus -, hogy továbbra is jó viszonyra törekszik a romániai kisebbségekkel és a magyar kisebbséggel.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/47642/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?