Blogolj!

Ezt is megértük: Tudose bocsánatot kért a „fellógatós” nyilatkozatért


Jó, nem teljesen az igazi, de a kicsi dolgoknak is örülni kell.

„Bocsánatot kérek nyilvánosan is azon közösségektől vagy azon kisebbségek tagjaitól, akiket megsértett a gyűlöletkeltésként vagy erőszakra való buzdításként is értelmezhető nyilatkozatom. Ez az értelmezés nincs összhangban az értékeimmel és elveimmel, amelyek a közösségek közötti párbeszéden és tiszteleten alapulnak, és amelyek mentén fel kívánok lépni az intolerancia és gyűlöletkeltés ellen” – írta ki a Facebook-oldalára a bukott román miniszterelnök, Mihai Tudose. 

(A bejegyzés román nyelvű volt, a Transindex és a Magyar Idők fordításait használtuk fel.)

Mint ismeretes Tudose, mostanra már bukott, román miniszterelnök azt nyilatkozta egy televíziónak, hogyha a székelyföldi intézményekre kiteszik a székely zászlót, akkor azok is lógni fognak, akik kitették azt. A székelyek autonómiájáról szó sem lehet. Ezt később „finomították”, hogy nem akasztani fog, csupán úgy fognak lobogni, mint a zászló.Habár először alig ítélte el román politikus az akciót nyíltan, (később már változott a helyzet,) de az ügy minden bizonnyal hozzájárult Tudose bukásához.

A volt román kormányfő egyébként azt követően tette ki a posztot, hogy a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke felszólította arra, hogy az akasztással fenyegető szavai miatt a nyilvánosság előtt is kérjen bocsánatot. Tudose azt ígérte, hogy ezt néhány nap múlva megteszi, most ezt az ígéretét váltotta be.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/48037/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,Erdély - Csángóföld,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?