Elvisszük az otthonodba a KŐFESZT-et! Kőfeszt-film 2019.09.29. 18:55 M5
hirdetés
Nem volt hatos a lottón
Nyerőszámok: 19, 23, 24, 26, 39, 42. Nyeremények: az 5 találatos szelvényekre 344 535; a 4 találatos szelvényekre 6840; a 3 találatos szelvényekre 1505 forintot fizetnek.
Blogolj!

Belgrádban egy szerb képviseli a magyarokat

Csak néhány apró szépséghibája van a Vajdasági Magyar Szövetség delegáltjának: a képviselő se nem vajdasági, se nem magyar és szerbként még a nyelvünket sem beszéli.

Fotó: VMSZ.org.rs

A voksok közel felét, 46,5 százalékát szerezte meg az Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök vezette Szerb Haladó Párt a belgrádi önkormányzati választáson. A városban több mint kétezer magyar él, és olyan magyar többségű települések vannak a szomszédságában, mint Székelykeve, vagy Sándoregyháza
 
A szerb kormánypárt listájára került fel szerbként, de a Vajdasági Magyar Szövetség helyi elnökeként Nebojša Marjanović. A férfi ugyan a sajtóhírek szerint nem vajdasági és nem is magyar, de a VMSZ őt jelölte. Konkrét terveiről azt nyilatkozta, hogy a szerb-magyar kapcsolatok további építésén fog dolgozni, valamint arra törekszik, hogy elérje, egész alakos szobrot emeljenek Hunyadi Jánosnak a Kalemegdanon. Egyébként Sibinjanin Jankonak, azaz Nándorfehérvár hősének komoly kultusza van a Balkánon, hiszen sokat tett a térség védelméért. 
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/49501/pics/lead_800x600.jpg
Belgrád,Délvidék,Nebojša Marjanović,vajdaság,vmsz
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?