Blogolj!

Egy szignó a nemzetért


Már csak kevesebb, mint 70 ezer aláírás hiányzik, de az idő is vészesen fogy, április 3. közeledik.

Többször beszámoltunk arról, hogy a Minority SafePack európai kisebbségvédelmi kezdeményezéshez egyre több helyen lehet csatlakozni Magyarországon. A cél az, hogy az egész Európai Unió területén egymillió aláírás gyűljön össze 2018. április 3-ig, ugyanis csak ez esetben foglalkozik nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem kérdéseivel az Európai Bizottság, amelyek így az európai jogrendszerbe is bekerülhetnének.

A kezdeményezés befogadásához szükséges, hogy legalább hét országban összegyűjtsenek bizonyos számú aláírást. Romániában, Magyarországon, Szlovákiában Lettország, Spanyolország, Horvátország, Dánia ez már megtörtént, és hamarosan Ausztriában, Bulgáriában, Olaszországban, Lengyelországban és Szlovéniában is csatlakozhat az előbbi államokhoz. Magyarország és Románia kiemelkedően jól teljesítettek, ez utóbbi valószínűleg az RMDSZ munkájának köszönhető a magyarlakta területeken. December közepén még nem volt ennyire rózsás a helyzet, az anyaországban alig ötezren írták alá akkor, ma ez a szám 150 ezer (a papír alapúval együtt több mint 420 ezer), azonban további csatlakozók szükségesek az egymillió szignó eléréséhez.

Nem lehet kérdés, hogy mindez miért érdeke a Kárpát-medencében szétszabdaltan élő magyarságnak, és most minden korábbi időszaknál könnyebben és gyorsabban fejezhetjük ki véleményünket. A kezdeményezéshez ugyanis – többek között – az ország összes postáján csatlakozhatnak, de van még egy ennél is egyszerűbb megoldás. A cikk elolvasása után az ALÁBBI LINKRE KATTINTVA akár online is kifejezhetik egyetértésüket – nekem alig egy percembe telt, hogy minden szükséges adatot megadjak.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/50186/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Erdély - Csángóföld,Felvidék,Nemzeti Kisebbségvédelmi Egyezmény
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?