Blogolj!

Kiálltunk az európai őshonos nemzeti kisebbségekért


Most már az EU-nál pattog a labda. Orbán Viktor levélben gratulált az RMDSZ elnökének.

Összegyűlt a Minority SafePack európai polgári kezdeményezéshez az Európai Unió területén egymillió aláírás, a határidő, április három előtt néhány nappal. Ez azt jelenti, hogy az Európai Bizottságnak foglalkoznia kell a nemzeti, etnikai és nyelvi kisebbségvédelem kérdéseivel, amelyek így az európai jogrendszerbe is bekerülhetnének.

A sikerhez hét országban kellett elégséges számú szignót összegyűjteni, de maga a kezdeményezés Erdélyből indult ki, ezért Orbán Viktor magyar miniszterelnök Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének gratulált levelében

„Örömmel értesültem róla, hogy az európai polgárok kellő számban kimondták: olyan Európát akarnak, amely egységesen kiáll az Európai Unióban élő, őshonos nemzeti kisebbségek mellett. Büszkék vagyunk rá, hogy az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) és az RMDSZ által közösen elindított nemzeti kisebbségvédelmi kezdeményezést aláírók száma átlépte az egymilliót” – írta a magyar kormányfő.

Azonban még most sem késő csatlakozni, hiszen nem mindegy Junckerék számára, hogy mennyien állnak ki az európai őshonos kisebbségek mellett. A kezdeményezéshez Magyarország összes postáján csatlakozhatunk, vagy akár online is kifejezhetjük egyetértésünket.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/50530/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Délvidék,Erdély,Erdély - Csángóföld,Felvidék,Minority SafePack - európai kisebbségi kezdeményez
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?