Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Száz éve rettegnek a románok…


Románia száz éve kockázati tényezőként tekint a magyarságra, és a magyarokkal szembeni bizalmatlanságát nem tudta levetkőzni.

Kelemen Hunor

Kelemen Hunor szerint az erdélyi magyarságnak 28 év alatt sem sikerült áttörnie az autonómiával kapcsolatos román előítéletek falát. A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke az Erdélyi Magyar Televíziónak adott interjúban beszélt erről. 

Kelemen Hunor az RMDSZ megbízásából a múlt év végén, ez év elején készített közvélemény-kutatásra hivatkozva kijelentette: 1990 óta javarészt sikerült lebontani azokat az ellenérzéseket, amelyek a román társadalomban az önálló magyar iskolákkal vagy a kétnyelvű feliratozással szemben megnyilvánultak, az autonómiatörekvések megítélésében azonban semmiféle változás nem történt. Az autonómia fogalma ma is erős, érzelmi töltetű elutasítást vált ki a román társadalomban. 

A Kulcsár-Terza József képviselő által beterjesztett székelyföldi autonómia-tervezet parlamenti vitája - Kelemen Hunor szerint - annyi újdonságot hozott, hogy a román politikusok egy része megpróbálta visszafogottan kezelni a kezdeményezést. Hozzátette: a képviselők változatlanul nem akarnak őszinte párbeszédet folytatni erről a kérdésről. Azt is megjegyezte, hogy a kulturális autonómia tervezete is évek óta ott van a parlamentben, de az épp RMDSZ késlelteti a szavazásra bocsátását, mert el szeretné kerülni, hogy ebben a kérdésben is elutasítás szülessen. 

"Gyakorlatilag azt látjuk, hogy 28 év alatt akármivel próbálkoztunk, egyszerűen nem sikerült áttörni az előítéletek falát. Az autonómiához továbbra is úgy viszonyul a román társadalom nagyon nagy többsége, mint ami Romániát veszélyezteti, Románia területi integritását veszélybe sodorja. Ha nem tudunk ezen áttörni, akkor minden héten benyújthatunk egy autonómiatervezetet, és le fogják szavazni. A kérdés az, hogy lehet ezen áttörni. Nincsen jó receptünk. Nagyon sokféleképpen próbálkozunk, de nem találtuk meg sajnos a megoldást, és nem biztos, hogy ez kizárólag a mi hibánk"

- fogalmazott Kelemen Hunor. 

A román parlamentben nemrég tárgyalt, a terrorizmus fogalmának a meghatározását módosító törvénytervezet kapcsán Kelemen Hunor nagy gondnak tartotta, hogy Románia száz éve kockázati tényezőként tekint a magyarságra, és a vele szembeni bizalmatlanságát nem tudta levetkőzni. Úgy vélte: a módosított törvény félreértelmezhető és félreértésekre adhat okot, vissza lehet élni vele, de az RMDSZ-en kívül senki nem látott ebben problémát.

A csendes többséghez tartozom

Nem sivalkodunk, dolgozunk. A polgári Magyarország nem termék!

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/53285/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,autonómia,Erdély,kelemen hunor,kisebbségi jogok,magyarellenesség,magyargyűlölet,nem nem soha,rmdsz,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Péter 2018-05-29 15:09:51
Csak rettegjenek is az oláhok !
Van miért.
A török sem volt itt örökké, ezek is el fognak takarodni szeretett hazánkból !
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?