Blogolj!

Egy vérből valók vagyunk: magyar-magyar diáktalálkozó a Kárpát-medence településein


A június 4-i nemzeti összetartozás napján a Rákóczi Szövetség diákutaztatási programja keretében 150 Kárpát-medencei középiskola mintegy 6500 diákja utazhat legalább egy határ átlépésével egy másik magyar iskolához.

A szövetség pályázat keretében hirdette meg a programot, amelyre bármely Kárpát-medencei középiskola pályázhatott. A jelentkezés feltétele az volt, hogy június 4-én a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépve ellátogatnak egy másik ország magyar iskolájához, ahol közös programot bonyolítanak.

A 128 sikerrel pályázó iskola közül 74 magyarországi, 19 erdélyi és partiumi, 21 felvidéki, 11 délvidéki és 3 kárpátaljai. Az utazók nem csak Magyarországról és Magyarországra utaznak, hanem több esetben külhoni régiók iskolái keresik fel egymást.

A fővárosba, illetve a várpalotai és oroszlányi megemlékezésekre több mint 800 diaszpórában és a Kárpát-medencében élő magyar fiatal érkezik.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/53466/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Délvidék,Erdély,Felvidék,Kárpátalja,nem nem soha,nemzeti összetartozás napja,Őrvidék,rákóczi szövetség,vajdaság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?