Blogolj!

Terrorizmussal vádolják a vb-győztes kárpátaljai labdarúgó-válogatottat Ukrajnában


Az ukrán sportminiszternek rettenetesen csípi a szemét, hogy Kárpátalja válogatottja magyar nemzeti színekbe öltözve megnyerte a FIFA által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságát, ezért súlyos vádakat kohol.

Fotó: Kárpátaljai Magyar Labdarúgó Válogatott Egyesület/Facebook

Ahogy arról a Blogstar is hírt adott, Kárpátalja és Székelyföld csapata egymás ellen küzdött meg a döntőbe jutásért a CONIFA, a nemzetközi labdarúgó-szövetség (FIFA) által el nem ismert labdarúgó-szövetségek világbajnokságán. Az ütközetet végül Kárpátalja válogatottja 4-2-re megnyerte a székelyek ellen, majd a döntőben Észak-Ciprus volt az ellenfelük. A finálé nem hozott gólt, így a végső győztes kilétéről büntetőpárbaj döntött, ahol a kárpátaljaiak kapusa, Fejér Béla három tizenegyest is hárított, így pedig a magyar csapat hódította el a világbajnoki címet.

A kárpátaljai csapat világbajnoki sikerét Ukrajnában nemzetük elleni valóságos hátba döfésként élik meg, ezért Ihor Zhdanov sportminiszter vizsgálatot kezdeményezett szeparatista cselekedetek miatt a Kárpátalja játékosai ellen. Az elképesztő agyrémet tovább súlyosbítja, hogy az Ukrán Labdarúgó Szövetség is a miniszter mellé állt és eltiltással fenyegeti a kárpátaljai válogatottban futballozó játékosokat, ami már csak azért is különös, mert a válogatott tagjai közül soha senki nem futballozott Ukrajnában.

A koholtnak tűnő vád szerint a "kárpátiak" megsértették Ukrajna területi integritását azzal, hogy a világbajnokságon szerepeltek, sőt, az ukránok azt is megvizsgálják, hogy a válogatottban szereplő futballisták köthetőek-e terrorista, valamint szeparatista csoportokhoz. A habzó szájú ukránok "természetesen" a világbajnokságot szervező CONIFÁ-t is értesítették vizsgálatuk tárgyáról, de a szervezet szerencsére józanul gondolkozik és kiáll a kárpátaljai játékosok mellett.

"Az ukrán szövetség javaslatát a játékosok eltiltását illetően drákóinak tartjuk. A CONIFA kiáll a Kárpátalja játékosai mellett és figyelemmel kíséri a fejleményeket. Arra ösztönözzük Zhdanov minisztert és az ukrán szövetséget, hogy vizsgálják felül álláspontjukat"

- nyilatkozta Sascha Düerkop, a CONIFA főtitkára.

Címkék: Kárpátalja
1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/54016/pics/lead_800x600.jpg
Kárpátalja
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-06-13 09:03:39
Nincs mese, ezek az ukránok - legalábbis a felső "félvezetőik - teljesen meghülyültek.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?