Blogolj!

Újabb elmebeteg román ötlet a magyarok ellen


Nem fogynak ki az idióta gondolatokból a román szélsőségesek: börtönnel büntetnék azt, aki székely zászlót lenget.

Hogy miért? Mert ezt románellenes megnyivánulásnak tekintené néhány párt. A volt államfő Traian Basescu vezette Népi Mozgalom és a Nemzeti Liberális Párt dolgozta ki a törvényjavaslatot, amelyet a Szociáldemokrata Párt tagjai közül is támogatnak néhányan. 

A tervezet szerint három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetnék azokat, akik szerintük románellenes megnyilvánulásokat tesznek és akár tíz évre is lecsuknák azt, aki a románok ellen szervezkedik, vagy azt pénzeli. 

Az is érdekes, hogy miket sorolnak ezekbe a tevékenységekbe. A törvénytervezet románellenesnek nevez minden olyan gesztust és kifejezést, amelyet a románokkal, a román közösségi intézményekkel vagy román templomokkal szembeni gyűlölet vezérel. Az üldözési mániától (is) szenvedő politikusok ide sorolják például azt, ha valaki nemzeti önérzettől vezérelve székely zászlót lenget… 

Az indoklásban szerepel, hogy a pejoratív értelemben használt "vlah", "oláh" megnevezést, a "buta", "faragatlan" jelzőt, a román nép "cigányokként" történő, megbélyegző szándékú emlegetése is büntetendő

Az előterjesztők szerint a románellenesség történelmi gyökerei a középkorra nyúlnak vissza, amikor Erdély "kiváltságos" nemzetei - a magyarok, szászok és székelyek - "megtűrt" népként tekintettek a románokra, de úgy vélik: a románokkal szembeni gyűlölet ma is tetten érhető az autonóm - saját jelképekkel, fővárossal, etnikai harátokkal rendelkező - Székelyföld eszméjét hirdető, "államellenes", "szakadár", "sovén" erdélyi megemlékezéseken és egyéb rendezvényeken.

Az Európai Unió felemelte szavát az előterjesztés ellen. Ja, nem! Meg sem szólalt…

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/55095/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-03 14:59:20
Némelyik román mind hülye ?!
És hol van ilyenkor a Helsinki Bizottság, a TASZ., a F.....SZ., az AI., a Soros-csicska, hivatásos, felbérelt liberálbolsevik rettegők, a hülye, jelentés átmásoló, mocskos hazudozó Sargentini, Az Európai Unió apraja-nagyja, a hős érdekvédő, semmirekellő, ingyenélő európai bizottságvezetők és beosztottjaik, az Európa Tanács tagjai, valamint a többi léhűtő ?!
Tudom !!!!
Sehol sincsenek, Kushadnak az irodájuk asztala alatt, a szőnyeg alá bújva.
Lapulnak az átkozottak, mint sz@r a fűben !!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?