Blogolj!

Orbán Viktor betalált: hisztérikus rohamot kapott a román ellenzék


Furcsa, de megértették a román ellenzéki pártok Orbán Viktor tusványosi beszédét. Jött is a hiszti.

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke a Facebookon fejezte ki nemtetszését Orbán Viktor tusványosi jelenlétével kapcsolatban – írja az Agerpres, a román hírügynökség magyar változata. 

A centenárium évében Orbán Viktor akadálymentesen ünnepli Tusnádfürdőn a legnagyobb engedményeket, amelyeket Románia az utóbbi száz évben tett Magyarországnak. Az a tény, hogy a román állam magas szintű képviselete hiányzik a tusnádfürdői nyári egyetemről, hogy gátat szabhasson a radikálisan románellenes felszólalásoknak, ismét megmutatja, hogyan viselkedünk mi a külpolitikában: hátratett kézzel. (...) Felháborítónak tartom, hogy Klaus Iohannis államfő és a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, Liviu Dragnea engedi, hogy Orbán Viktor úgy viselkedjen Tusnádfürdőn, mintha néhány napra ő lenne Románia miniszterelnöke' - írta Tomac a Facebookra.

Ez kérem hülyeség! Orbán Viktor pont nem akar Románia miniszterlenöke lenni – gondolom –, hanem a magyar nemzet vezetőjeként szólal fel minden alkalommal. Az, hogy a nemzetünkből Románia bitorol úgy 1,5 millió embert és egy komplett országrészt, az nekünk fájdalmasabb, mint a keleti szomszédünknak. 

A PMP elnöke szerint Liviu Dragnea tálcán kínált fel gazdasági és kulturális előnyöket Budapest számára, cserébe az RMDSZ részéről kapott támogatásért. Például Románia hajlandónak mutatkozik a magyar félnek eladni a Fekete-tengerből kitermelendő földgázt, magyar nyelvű iskolát alapítana a helyi hatóságok döntése ellenére, és a magyar nyelvet hivatalos nyelvvé tenné Romániában. Mindezért cserébe az RMDSZ támogatja a jelenlegi parlamenti többséget - vélekedik Tomac.

Ez nagyon szép! El is morzsolok egy könnycseppet! Hajlandónak mutatkozik eladni? Óriási! Mi kérünk elnézést, hogy veszünk tőlük bármit is és ezzel gazdasági előnyhöz juttatjuk a szimpatikus román államot. Magyar nyelvű iskolát alapítana? Oda ne rohanjak! És hányat zárna be? Hivatalos nyelv a magyar? Még szép… 

A PMP elnöke emlékeztet Facebook-bejegyzésében, hogy pártja alkotmányossági kifogást emelt a marosvásárhelyi római katolikus líceum alapítása, valamint a közigazgatási törvénykönyv ellen is, amely szerinte kötelezővé tenné a magyar nyelv használatát a közigazgatásban.

Legalább elismeri… Gyűlöli a magyarokat. Kifogást emelt. Az megy. Aztán, ha valaki jön és ad egy sallert, akkor mindjárt jön a román hiszti. Azt kell mondani, hogy igaza volt Orbán Viktornak szombaton: 

(…) a modern Románia száz éve nem tud mit kezdeni azzal a természeti ténnyel, hogy itt él több mint másfél millió magyar (…)

Mi sem. De nekünk rosszabb, mint nekik, hiszen a románok a haszonélvezői ennek a helyzetnek. 

Ide lépj be a firss cikkekért:

A csendes többséghez tartozom

Szabályok: 1. Csak olyan embert hívj meg, akiről tudod, hogy a csendes többséghez tartozik. Ne kelljen a hangos kisebbséggel feleslegesen vitázni. 2. Kamu oldalak híreit megosztani tilos. A...

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/56284/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-30 15:06:26
Azt javaslom, hogy senki ne olvassa el csak a cikk főcímét, és mellé nézegesse az itt közölt fényképet.
Mindent elárul a bamba arcról készült remek fotó !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?