Blogolj!

Buzánszky Jenő nevét kapja a királyhelmeci sportcsarnok


Az Aranycsapat legendás labdarúgója hosszú évtizedekig aktív szereplője volt a helyi sportéletnek.

Fotó: Új Szó

Hosszú história végére kerül pont Királyhelmecen. Évtizedek óta megoldatlan probléma a helyi magyar alapiskola mellett épülő sportcsarnok ügye, ám miután a jelenlegi városvezetés rendezte a korábbi adósságokat, megkezdődhetett, vagy fogalmazzunk úgy, folytatódhatott a többször félbehagyott csarnok építése. A beruházás nem csak az iskolát, de a régió sportéletét és a sportot kedvelő fiatalok fejlődését is hivatott támogatni, így a korábbi tervekkel ellentétben egy nagyobb létesítményt húznának fel.

"Mivel városunk díszpolgára, Buzánszky Jenő hosszú évtizedekig aktív szereplője volt a helyi sportéletnek, nem volt kérdéses, hogy a létesítményt kiről nevezzük el. Ehhez természetesen meg kellett szereznünk ifj. Buzánszky Jenő engedélyét is, aki készséggel támogatta tervünket"

- mondta az Új Szónak Pataky Károly, Királyhelmec polgármestere.

A beruházás összesen 1,5-1,7 millió euróba kerül, ám a kormányülésen, amelyen a beruházás támogatásáról szavaztak, csupán 500 ezer eurót kapott a város a létesítmény megépítésére. Pataky Károly elmondta, az elmúlt időszakban megszólították a magyarországi miniszterelnökséget, de segítséget kértek az Aranycsapat Emlékév Testülettől és a Magyar Labdarúgó Szövetségtől is. A polgármester hozzátette, a város egyedül is fel tudná építeni a sportcsarnokot, ám ebben az esetben néhány évre le kellene mondaniuk más, fontos fejlesztésekről.

Címkék: Felvidék
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/57342/pics/lead_800x600.jpg
Felvidék
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?