Blogolj!

Ilyen is van: magyarellenes uszításért bírságoltak Romániában


Sorozatos magyarellenes megnyilvánulásokért 30 ezer lej büntetést fizethet az egyik hírtelevízió.

Örömteli hír Romániából, ami azt jelzi, mindennek van azért határa, mindig mindent büntetlenül nem lehet megtenni a magyar kisebbséggel szemben.

Sorozatos magyarellenes megnyilvánulásokért 30 ezer lejes (több mint 2 millió forintos) pénzbírságot szabott ki ugyanis az Országos Audiovizuális Tanács a Realitatea hírtelevízióra – közölte az MTI a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat hírlevelére hivatkozva.

A jogvédők feljelentése alapján a Jocuri de putere (Hatalmi játszmák) című háttérműsor öt különböző – idén január 31. és május 5. között sugárzott – adásánál állapították meg az audiovizuális kódex megsértését, amely egyebek mellett előírja, hogy a másik félnek is lehetőséget kell biztosítani álláspontja ismertetésére; a műsor moderátora nem használhat sértő nyelvezetet, nem uszíthat erőszakra, illetve a meghívottaknak sem engedheti meg mindezt.

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat szerint a Realitatea csatorna egyik március 13-i műsora a székely megyeszékhelyek március 15-i és december 1-jei fellobogózását párhuzamba állítva, ráadásul a nézőket a helyszínek és alkalmak tekintetében félrevezetve próbált magyarellenes hangulatot szítani.

Mielőtt azt hinnénk azonban, hogy majd visszafogja magát az érintett csatorna: nem az első bírság, amit a Hatalmi játszmák műsor magyarellenes uszítás miatt kap, de – hívja fel a figyelmet a foter.ro portál – a bírságolás láthatólag nem rettenti el a műsorvezetőt a hasonló hangnemtől.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/58147/pics/lead_800x600.jpg
magyarellenesség,magyargyűlölet,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?