Blogolj!

Sepsiszentgyörgyön megsütötték Erdély leghosszabb kürtőskalácsát


Az új rekordert tizenhárman tekerték, tizenhárom perc alatt készült el és stílszerűen tizenhárom méter hosszú lett.

Fotó: Facebook

Második alkalommal rendezték meg a Kürtőskalács - Édes ízek fesztiválját az erdélyi Sepsiszentgyörgy főterén, ahol - akárcsak tavaly - idén is kísérletet tettek a leghosszabb erdélyi kalács elkészítésére.

A kísérlet kitűnően sült el, a farkaslakai Kovács Kalács csapat a Diószegi Pékség képviselőinek szorgos kezeivel kiegészülve elkészítették a gigantikus édességet, amelyet tizenhárom kilogramm lisztből gyúrtak, tizenhárman tekerték és tizenhárom perc alatt készült el. Végül, csakhogy stílszerű legyen a rekorddöntés, tizenhárom méter öt centiméter lett a végleges hossza.

A sepsiszentgyörgyi gasztro és turisztikai fesztiválon természetesen nem csak az óriáskalács vitte a prímet, 17 csapat "feszült" egymásnak, hogy elkészítse Erdély legfinomabb, legropogósabb, legízletesebb kürtőskalácsát. A szakmai zsűri viszont nem kegyelmezett, a szigorú pontozási rendszernek köszönhetően egyik versenyző sem érte el az arany fokozatot.

Az Év székelyföldi kürtőskalácsa díjat végül a rekordkísérletben is részt vevő Kovács Kalács csapat nyerte el, akik hogy, hogy nem, tizenhárom évvel ezelőtt kezdtek el kürtőskalács-készítéssel foglalkozni.

Címkék: Erdély
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/58225/pics/lead_800x600.jpg
Erdély
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?