Blogolj!

Ukrajna megfenyegette Magyarországot és a kárpátaljai magyarságot!


Rejtett kamerásfelvétel készült a beregszászi magyar konzulátuson, amelyen az látható, hogy magyar nemzetiségű ukrán állampolgárok megkapják a magyar állampolgárságot. Ezen Ukrajna annyira felbőszült, hogy kiutasítással fenyegetik a magyar főkonzult, a kárpátaljai magyarságot pedig kíméletlen ukránosítással!

Nem zárta ki a beregszászi magyar konzul kiutasítását Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter, miután szerdán a YouTube videomegosztón egy rejtett kamerával készült felvétel jelent meg, amelyen ukrán állampolgárok magyar állampolgársági esküt tesznek Magyarország beregszászi konzulátusán.

Az Ukrinform ukrán hírügynökség által közzétett videofelvételre reagálva Pavlo Klimkin Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében kijelentette:

"jól tudtuk, mi zajlik a magyar konzulátuson, figyelmeztettük magyar kollégáinkat, de most erre bizonyítékunk van. Ezt a bizonyítékot nem lehet elhallgatni, reagálni kell rá. Számunkra két opció létezik. Az egyik a valós együttműködés, a másik: út a semmibe"

- mondta az ukrán diplomácia vezetője, megjegyezve, hogy a két lehetőség közül a választás a magyar kollégák kezében van. 

Kiemelte, őszintén szeretne segíteni "a magyar származású ukrán állampolgároknak". Jelezte: tudja, mit kell tenni ennek érdekében. 

"Egyvalamiben nagyon következetesen fogunk eljárni, mégpedig abban, hogy ott Kárpátalján több Ukrajna lesz, ugyanott évről évre több Ukrajna lesz, ezt mi feltétlenül el fogjuk érni"

- hangsúlyozta.

Pavlo Klimkin korábban újságírókkal közölte, hogy New Yorkban, az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében találkozik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, akinek meg fogja mutatni a beregszászi magyar konzulátuson készült videofelvételt, amely szerinte hiteles.

"Közlöm Szijjártóval, hogy a konzulnak semmi dolga Kárpátalján, jobban teszi, ha Budapesten osztogatja a magyar útleveleket a magyar állampolgároknak"

- mondta a külügyi tárcavezető, jelezve, hogy "meglehetősen feszített lesz találkozójának napirendje" magyar kollégájával.

A magyar állampolgársági eskütételről a beregszászi magyar konzulátuson készült állítólagos videofelvételről Olena Hitljanszka, az Ukrán Biztonsági Szolgálat, az SZBU sajtószóvivője az Unian ukrán hírügynökség érdeklődésére elmondta:

"mi mindig nyíltan beszéltünk ezekről a fenyegető folyamatokról, de az ukrán törvények nem állapítanak meg büntetőjogi felelősséget a kettős állampolgárságért".

A prozak.info kárpátaljai hírportál szerint a magyar diplomáciai kirendeltségen készült videót professzionális rejtett kamerával vették fel. Hozzáfűzte:

"teljesen nyilvánvaló, hogy azt vagy SZBU-ügynök, vagy valaki az SZBU megrendelésére rögzítette". 

A hírportál úgy véli, Magyarországnak nem fog tetszeni, hogy az ukrán hatalmi szervek ismét nyomásgyakorlásba kezdtek a kárpátaljai magyarokkal szemben, ezért reagálásként a magyar kormány részéről újabb nyilatkozatok és lépések várhatók. 

 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/58740/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Kárpátalja,magyar állampolgárság,magyarellenesség,magyargyűlölet,ukrajna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?