Blogolj!

Ukrajnában folyamatosan megfélemlítik a magyarokat


Nyilatkozatban tiltakozik a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség az ukrán határőrizeti és állambiztonsági szervek indokolatlan vegzálásai ellen, amelyekkel a magyar nemzetiségű kárpátaljai tisztségviselőket és újságírókat igyekeznek megfélemlíteni az államhatár átlépése során.

A KMKSZ elnöksége felháborítónak tartja, hogy az Ukrán Állami Határőrszolgálat és az Ukrán Biztonsági Szolgálat nyomásgyakorlással próbálja megfélemlíteni a kárpátaljai magyarokat:

"Magyarázatot követelünk az illetékesektől arra, hogy az ukrán államhatár átlépése során milyen indokkal tartják fel és vetik kiterjedt ellenőrzés alá - akár többórás várakoztatással, jegyzőkönyv kiadása nélkül - a magyar nemzetiségű köztisztviselőket, közalkalmazottakat, helyi önkormányzati képviselőket, újságírókat"

- áll a nyilatkozatban.  A jelzett esetek kirívóan magas száma miatt a történteket a KMKSZ a kárpátaljai magyar értelmiségiek vegzálásaként értékeli. A magyar szervezet vezetése az ügy kapcsán jelezte, Brenzovics László, a KMKSZ elnöke, az ukrán parlament képviselője beadványban kért magyarázatot Vaszil Hricaktól, az SZBU elnökétől. 

 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/58706/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Kárpátalja,nem nem soha
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?