Blogolj!

Ukrajna újabb durva támadása Magyarország ellen


Ukrajna kész kiutasítani a beregszászi magyar konzult, ha Magyarország nem hívja vissza őt - hangsúlyozta az ukrán külügyminiszter egy péntek esti kijevi rádióinterjúban.

Pavlo Klimkin

A magyarok vagy visszahívják a beregszászi konzulátuson történt állampolgársági eskütételről rejtett kamerával készült videofelvételen szereplő konzuljukat, vagy Ukrajna utasítja ki

- mondta Pavlo Klimkin a Novoje Vremja Rádiónak nyilatkozva. Közölte: a tervek szerint szeptember 26-án tárgyal Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel az ügyről New Yorkban.

Ez nem konzuli, hanem politikai ügy

- idézte a minisztert az Unian hírügynökség. Pavlo Klimkin közölte, Ukrajna azt szeretné, ha a beregszászi magyar konzul visszatérne hazájába, szerinte ez lenne a leginkább konstruktív lépés.

"Kész vagyok arra, hogy javasoljam ezt a konstruktív lépést Szijjártó úrnak"

- hangsúlyozta a miniszter. Megjegyezte, nemcsak állampolgárságot nem szabad osztogatni, hanem manipulálással sem szabad foglalkozni.

Az Ukrinform ukrán állami hírügynökség szerdán közzétett egy videofelvételt, amelyen kárpátaljai magyarok állampolgári esküt tesznek a beregszászi magyar konzulátusán. 

A minden bizonnyal titkosszolgálati eszközökkkel készített felvétel közzététele után a miniszter azonnal megfenyegette Magyarországot és további elukránosítást ígért a kárpátaljai magyarságnak:

"Egyvalamiben nagyon következetesen fogunk eljárni, mégpedig abban, hogy ott Kárpátalján több Ukrajna lesz, ugyanott évről évre több Ukrajna lesz, ezt mi feltétlenül el fogjuk érni"

Ukrajna megfenyegette Magyarországot és a kárpátaljai magyarságot!

Rejtett kamerásfelvétel készült a beregszászi magyar konzulátuson, amelyen az látható, hogy magyar nemzetiségű ukrán állampolgárok megkapják a magyar állampolgárságot. Ezen Ukrajna annyira felbőszült, hogy kiutasítással fenyegetik a magyar főkonzult, a kárpátaljai magyarságot pedig kíméletlen ukránosítással!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/58929/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Kárpátalja,ukrajna
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?