Blogolj!

Romániai népszavazás: nulla százalékos részvétel


A székelyeket nem különösebben érdekli az alkotmány-módosító népszavazás. Sőt. Több olyan település is akadt, amelyen szombat estig senki sem ment el szavazni.

A maszol.ro beszámolója szerint Szentábrahám, Firtosmartonos, Farcád, Güdüctelep és Sikaszó településeken senki sem vett részt a szavazáson szombaton – Romániában két napig tart a referendum. Pedig a kérdés fontos, hiszen a férfi és nő házasságán alapuló család fogalmának alaptörvénybe iktatásáról dönthet Románia csaknem 19 millió választópolgára.

Persze a részvételi (nem) hajlandóság nemcsak Székelyföldön minimális. Hetven olyan választókerület van az országban, ahol egy teremtett lélek sem ment el voksolni és az országos mutató is csak 5,15 százaléko volt este hétig.

Mondjuk értem. Kiindulva a székely logikából, semmi logika nincs ebben az alkotmány-módosításban, hiszen a férfi és a nő házassága az alap és ha egybekelkenk, akkor az meg család. Mit kell ezen szavazgatni. Nincs más opció. 

Ma még lehet voksolni. Az érvényesség eléréséhez 30 százalkos részvétel kell. Gyanús, hogy nem lesz meg, de ettől még a férfi és a nő a család alapja. 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/60968/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?