Blogolj!

A román legfelsőbb bíróság a szakma legalja


Furcsa időket élünk. Franciaország elnöke mosolyogva bűnözőkkel szelfizik, a török államfő arcképére magyar „előadóművész” péniszt rajzolgat, és ha valakinél Erdélyben van otthon egy Wass Albert-regény, azt terroristának tekintik a román bíróságok.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Az előzőek bármelyike lehetne egy nagyon rossz vicc kezdősora is. A gond ott kezdődik, hogy egyik sem az.

Merthogy Beke Istvánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi elnökét és Szőcs Zoltánt, a HVIM erdélyi szervezetének vezetőjét még júliusban öt-öt éves börtönbüntetésre ítélte terrorizmusért a román legfelsőbb bíróság.

Namost a román igazságszolgáltatás nem poroszos precizitásáról híres, amit rögtön igazol az a tény, hogy az ügyészség a terrorvád alátámasztásának egyik bizonyítékaként azt említette, hogy a székelyföldi férfiaknál Wass Albert-regényt találtak.

Éppen ezért Magyarország kolozsvári főkonzulátusán tartott sajtótájékoztatón Lomnici Zoltán korábbi legfelsőbb bírósági elnök és Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő jelentette be, hogy a jog és a nyilvánosság eszközeivel próbálnak tenni a terrorizmus vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán szabadon bocsátásáért.

Bajkai István elmondta: áttanulmányozta a peranyagot, amely alapján a román legfelsőbb bíróság az ítéletet hozta, és megállapította, hogy az "hemzseg a hibáktól".

Ha még csak a hibáktól hemzsegne! Mert kicsit gondolkodjunk el ezen a „Wass Albert-féle” bizonyítékon. Ha nekem van otthon egy szakácskönyvem, akkor rögtön mindenkit megmérgezek a főztömmel? Ha esetleg egy gitárom, akkor én vagyok El Mariachi, a bérgyilkos? Ha pedig bőrkabátom és napszemüvegem akkor a Terminátor?  

Szegény erdélyi asszonyok jobban teszik ha kidobják a seprűt, mielőtt mindannyiukat kikiáltják boszorkánynak. A férfiak pedig szabaduljanak meg a vasvillától, mert rájuk fogják, hogy ők maguk a patás ördög.

Egy viszont biztos. Akin Romániában talár van, az mind idióta.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/61420/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,beke lászló és szőcs zoltán,Erdély,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?