Blogolj!

A családokat segítőket támogatja a magyar kormány


Kétszázmillió forintos keretösszeggel a határon túl működő, családokat segítő civil, egyházi szervezetek és vállalkozók támogatására hirdet pályázatot a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága.

A 2019. április 30-ig megvalósuló programokra pályázatonként legfeljebb kétmillió forint támogatás igényelhető. A pályázathoz nem szükséges önrész. A támogatott programok lehetnek például a téli szünetben megvalósuló gyermektáborok, iskolai felkészítő programok, Márton napi, adventi vagy farsangi rendezvények. 

A pályázatok benyújtásának határideje október 31. A pályázatot a 2017. január 1-je előtt bejegyzett, a szomszédos országok valamelyikében adószámmal rendelkező civil szervezetek, egyházi jogi személyek és vállalkozók nyújthatnak be. 

A pályázatok elbírálása után legkésőbb december közepére szeretnék eljuttatni az elnyert támogatást a pályázókhoz. 

A részletes pályázati kiírás megtalálható a www.bgazrt.hu, a www.nemzetiregiszter.hu, valamint a www.kulhonicsaladokeve.kormany.hu oldalon. 

A Magyar Állandó Értekezlet 2017 novemberében döntött arról, hogy 2018 a külhoni magyar családok éve lesz, csatlakozva a családok éve programsorozathoz, amelyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma hirdetett meg. Megvalósítására egymilliárd forint áll a nemzetpolitikai államtitkárság rendelkezésére.

A tematikus év során számos rendezvény (például Kárpát-medencei körutak, táborok, családi programok) mellett az államtitkárság tavasszal hirdetett pályázatot 500 millió forint keretösszeggel a külhoni magyar családbarát vállalkozások támogatására. E pályázat keretét később 600 millió forintra emelték, és a beérkező 760 pályázatból 118 vállalkozást támogattak.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/62045/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Délvidék,Erdély,Felvidék,Kárpátalja,Őrvidék
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?