Blogolj!

Keblére öleli a román kormány a magyargyalázó Junckert


A román külügy üdvözli az Európai Bizottság elnökének álláspontját, miszerint Erdély ellopásának centenáriuma európai ünnep.

Illusztráció: azonnali.hu

Összenő, ami összetartozik! A román külügyminisztérium üdvözli Jean-Claude Juncker december elsejével – Erdély és Románia egyesülésének centenáriumi ünnepségével – kapcsolatos állásfoglalását, ugyanakkor aggodalmának ad hangot a „budapesti hatóságok retorikája” miatt – jelenti az MTI.

A bukaresti külügyminisztérium arra reagált, hogy a Krónika című erdélyi magyar napilap pénteki összeállításában több magyar politikus is bírálta az EB elnökének október 23-án, az Európai Parlamentben Klaus Iohannis román államfő jelenlétében elhangzott beszédét, amelyben Juncker a nagy román egyesülés napját (azaz Erdély ellopását) történelmi pillanatnak, egész Európa ünnepének nevezte.

A rendkívül magabiztos és tökéletességében isiászosan megerősített bukaresti külügyminisztérium szerint az Európai Bizottság elnökének üzenete annak a román államnak az európai szintű elismerése, amely „az idők során hathatós, a legszigorúbb szabványokat is kielégítő” intézkedéseket hozott a nemzeti kisebbségekhez tartozó személyek érdekében. A bukaresti külügyminisztérium szolidaritásáról biztosította Junckert, kiemelve, hogy az EB elnöke a világháborúk után felépült európai jogrend – a regionális stabilitás és biztonság garanciája – tiszteletben tartásának fontosságát hangoztatta.

Juncker szerint Erdély ellopásának évfordulója európai ünnep

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Meghibbant. Vagy valami rosszul van bekötve, de az biztos, hogy Jean-Claude Junckerrel valami egészen komoly baj van. Már majdnem azt írtam, hogy Jean-Claude Junckernek elment a józan esze... De ugye ez több okból is felesleges billentyűzet püfölés lett volna, hiszen a józansággal még véletlenül sem vádolhatjuk meg, ellenben az esze is elmenőben van, ami talán összefüggést mutathat az elfogyasztott alkoholmennyiséggel.

A román külügyi tárca ugyanakkor aggodalmának adott hangot a budapesti hatóságok retorikája miatt, amely „megkérdőjelezni látszik” az európai népek közti békéhez és megértéshez vezető erőfeszítéseket. Leszögezik: Bukarest határozottan elutasít „minden olyan próbálkozást, amely a román nemzet képviselőinek bátor, legitim, az Egyesült Románia 1918-as létrejöttéhez vezető, a wilsoni elveken alapuló” cselekedeteit bírálja.

„Románia az egység, tolerancia és a polgárai közti – etnikumuktól független – kölcsönös tisztelet szellemében ünnepli 2018-at, a Nagy Egyesülés centenáriumát, és elítél minden olyan üzenetet és kijelentést, amely etnikai gyűlöletet, vagy konfliktust szít”

– szól a román külügyminisztérium képmutatásból csillagos ötös állásfoglalása.

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/63124/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,Jean-Claude Juncker,magyargyűlölet,románia,trianon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-10-30 15:48:16
Tökéletesen biztos vagyok abban, hogy a látszat ellenére nem ment el az esze ennek az idült alkoholistának.
Ugyanis, ami eleve nincs, az nem is tud elmenni !!!!
Még az Európai Bizottság elnökének esetében sem !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?