Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Gazdaságilag, kulturálisan és a magyar anyanyelv segítségével kell belakni a Kárpát-medencét!


A 21. század a magyarság évszázada lesz, ezért is kell minél több gyermeket magyar oktatási intézménybe íratni - jelentette ki Grezsa István.

(foto: ma7.sk)

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos a felvidéki Bakán átadta a program keretében felújított helyi magyar nyelvű óvodát.

A miniszteri biztos elmondta: reméli, hogy egyre több magyar embert sikerül elgondolkodtatni a Felvidéken arról, hogy mire irányul az anyaország igyekezete:

„Arra, hogy minél több gyerek járjon magyar oktatási intézménybe, és maradjon meg magyarnak, nemcsak azért van szükség, mert erre kötelez bennünket a sorsunk, hanem azért is, mert a 21. század a magyarság évszázada lesz"

- hangsúlyozta Grezsa István. Hozzátette:

„gazdaságilag, kulturálisan és a magyar anyanyelv segítségével kell belakni a Kárpát-medence terét.”

A miniszteri biztos - utalva arra, hogy Bakán nőtt a magyar óvodába íratott gyerekek száma - elmondta: a Felvidéken óriási lehetőségek vannak még a magyar oktatási intézménybe íratott gyermekek számának növelésére. 

Grezsa István (foto: ma7.sk)

Megjegyezte: ezeknek a lehetőségeknek a kihasználásához még fordulatot kell elérni az agyakban, a lelkekben és a szívekben. Megjegyezte: az elmúlt egy-másfél év tapasztalatai arra utalnak, hogy reális lehet az a célkitűzés, amely szerint 48 ezerről 60 ezerre növekedjen a magyar óvodába járó gyerekek számát.

"A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program egyik legnagyobb kedvezményezettje a Felvidék"

- mutatott rá beszédében Menyhárt József, a felvidéki Magyar Közösség Pártjának elnöke. Hangsúlyozta: ezzel az anyaország a felvidéki magyaroknak azt üzeni, nem engedi el a kezüket, de azt is, merjenek azok lenni, akik, amiben az ehhez hasonló sikertörténetek is segítenek.

Bertalan György, a közel 90 százalékban magyarok lakta falu, Baka polgármestere rámutatott: biztató jelek tapasztalhatóak a településen, hiszen nőtt a magyar óvodába íratott gyermekek száma, és ez a szám várhatóan tovább emelkedik majd, hiszen a születések száma is növekszik.

Kedden négy - a magyar kormány támogatásának köszönhetően - megújult magyar óvodát adtak át a Felvidék nyugati régiójában, a bakai intézmény mellett még Medvén, Királyréven és Alsószeliben. 

A bakai, illetve a medvei intézmények felújítását mintegy 15-15 ezer euróval segítette a magyar kormány, a királyrévi és az alsószeli óvodák felújítását pedig intézményenként közel 100 ezer euróval. A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében már felújított óvodák száma száz körül van, a Felvidéken pedig már meghaladta a hatvanat.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/63611/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Felvidék,grezsa istván,mkp,nem nem soha,óvodafejlesztési program,trianon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?