Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Ortodox keresztekkel támadják a magyarok hitét ErdélybenA magyarság egyelőre kénytelen tűrni a bizánci keresztek áradatát, eszköztelennek és védtelennek tűnik az egyértelmű etnikai-vallási provokációval szemben.

Fotó: szekelyhon.ro

Szaporodnak az út menti bizánci keresztek Romániában – a magyar többségű községek vezetői szemet hunynak a törvénytelen terjeszkedés felett. A magyarság ellen újabb durva támadásról a Krónika.ro portál számol be szomorú, ám tanulságos írásában.

Az összefoglalóból kiderül, egyre több ortodox kereszt jelenik meg a marosszéki magyar többségű települések főútja mentén. A bizánci jelképek felállítói általában mellőzik a törvényes lépések megtételét, és építkezési engedély nélkül helyezik el a kereszteket. A hatóságok viszont tétlenül szemlélik az ortodox térfoglalást.

„Szinte nincs olyan útvonal Maros megyében, ahol az utóbbi években ne jelent volna meg a semmiből egy ortodox kereszt valamelyik település bejáratánál, két falu közt, a domboldalon vagy éppenséggel a városközpontban. Ott is kezdenek elszaporodni a bizánci jelképek, ahol hívek alig vannak. A magyar többségű városok és községek elöljárói rendszerint utólag szereznek tudomást az ortodox térfoglalásról. Ennek dacára ritka az az eset, amikor felvállalják a kereszt eltávolításával járó etnikai és vallási konfliktust, vagy legalább az engedély nélkül építkezők megbírságolását”

– írja a Krónika.ro, mely számos példával ábrázolja cikkét.

Azt írják, legutóbb a Marosvásárhely melletti Koronkán, a Vácmány aljában jelent meg egy pravoszláv szimbólum. A görögkeletiek a nagyrészt magyarok lakta Erdőszentgyörgyöt is elárasztották ortodox keresztekkel. Az önkormányzat határozatlansága csak olaj volt a tűzre, az akció gőzerővel pörgött tovább.

A napokban a Nyárádszeredát Marosvásárhellyel összekötő megyei út mentén húztak fel egy több mint kétméteres ortodox keresztet. „Hiába próbáltam volna megakadályozni, attól nem haladnának jobban a község dolgai” – mutatott rá a polgármester, hogy a magyarság képtelen helyzetbe került, gyakorlatilag eszköztelen és védtelen az egyértelmű etnikai-vallási provokációval szemben.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/64107/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,kereszt,kereszténység,magyarellenesség,magyargyűlölet,ortodoxia,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?