Blogolj!

Tőkés keményen kiosztotta az ünneplésre készülő románokat


Ordító ellentmondás a mélypontra süllyedt romániai jogállamiság és a látványos jubilálás közötti kirívó ellentét, de ennél is nagyobb az ellentmondás az államfő által említett "európai szellemiség" és a száz év óta idegen elnyomás alá került erdélyi magyarság sérelmére elkövetettek között - jelentette ki Tőkés László.

A fideszes európai parlamenti képviselő nyilatkozatában az Európai Parlament brüsszeli plenáris ülésén a román centenáriummal kapcsolatban megfogalmazott napirend előtti felszólalásához kapcsolódva kijelentette:

"miközben az Európai Parlament és az Európai Bizottság jelentései ultimátumszerű megrovásban részesítik a mélyponton álló romániai jogállamiságot, Jean-Claude Juncker európai bizottsági és Antonio Tajani európai parlamenti elnökök fesztív módon ünneplik annak a Nagy- Romániának a jubileumát, amely megalakulásának centenáriumán újabb és újabb merényleteket követ el az európai jogállamiság sérelmére."

Ezek között a képviselő a kommunizmus idején önkényesen elkobzott magyar köztulajdonok két kategóriáját nevezte meg. Azokat, amelyeket jogos tulajdonosainak közel harmincévnyi "jogállamiság" sem adtak vissza, valamint azokat a visszaszolgáltatott ingatlanokat, amelyeknek "alattomos visszaállamosítása a szemünk előtt folyik" - mondta.

Tőkés László kijelentette, a magán- és köztulajdon rovására elkövetett jogfosztás egyben egyház- és kisebbségellenes vallási és etnikai diszkriminációt is jelent.

Ugyanakkor azon meggyőződésének adott hangot, hogy Románia legméltóbb módon a jogosság és a törvényesség helyreállításával, illetve a demokratikus jogállamiság biztosításával ünnepelhetne.

"Amíg ez nem válik valósággá, addig országunk európaisága is csak ünnepi sallang marad, és Ferenc pápa hőn áhított romániai látogatása is merő szemfényvesztés lenne"

- fogalmazott az erdélyi képviselő.

 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/64964/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,nem nem soha,románia,tőkés lászló,trianon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?