Blogolj!

Durvuló magyarellenesség: Kisszentlőrincen is rongált a román barbárság


Még mindig Erdély ellopásának centenáriumi „ünneplése”: Ismeretlen tettesek lefestették a magyar feliratot a közigazgatásilag Nyárádszeredához tartozó kisszentlőrinci helységnévtábláin.

Fotó: Nyárádszereda Önkormányzata Facebook

Nemcsak Marosvásárhelyen tombol a gyökértelen dák kultúrbunkóság: otromba magyarellenes provokáció történt Kisszentlőrincen is.

„Szoptok, magyarok!" - támad az IQ Marosvásárhelyen

Egészen különös módon a román hatóságoknak nem szúrt szemet a forgalmas helyen díszelgő, durván gusztustalan, trágár magyargyalázó graffiti. Erdély elrablásának centenáriumára készülhetett az ősi műveltség jegyeit magában hordozó, kristálytiszta román népművészeti gyöngyszem: az n+egyedik köztéri magyarellenes mázolmány, melyre a Krónika.ro hírportál hívja fel a figyelmet friss cikkében.

Az esetről hétvégén tájékoztatták Nyárádszereda polgármesterét, eszerint a rongáló(k) Kisszentlőrinc falu Marosvásárhely felőli kijáratánál piros festékkel húzták át a helységnévtáblákon a magyar feliratot – közölte Facebook-oldalán a nyárádszeredai önkormányzat.

Hozzátették: Nyárádszeredában és a hozzá tartozó településeken eddig nem volt hasonló etnikai feszültséget keltő megnyilvánulás, a román anyanyelvű tanácsosokkal is jó az együttműködés, így egyelőre nem lehet tudni, hogy mi az alapja a rongálásnak. A város vezetősége elvárja és követeli, hogy a közösség minden tagja tartsa tiszteletben a többségben magyarok lakta település nyelvhasználathoz való jogát.

A kétnyelvű helységnévtáblát a Maros megyei tanács illetékesei állították fel. A Maros megyei tanács most feljelentést tesz a közvagyon rongálása miatt, és a következő napokban helyreállítja a helységnévtáblákat.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/66144/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,magyarellenesség,magyargyűlölet,románia,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?