Blogolj!

Több mint ötezer határon túli diák látogat Magyarországra


A cél a magyar identitás erősítése, a magyar–magyar kapcsolatok fejlesztése.

Fotó: MTI

Jövőre 5300 határon túli hetedikes magyar diák látogathat Magyarországra, és több mint ezer pedagógus vehet részt továbbképzésen a Határtalanul Magyarországon nevű program keretében. Ezt Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára jelentette be.

Mint mondta, az uniós fejlesztési forrásokat is felhasználó, 1,6 milliárd forintból megvalósuló projekt erősíti a magyar identitást és a magyar–magyar kapcsolatokat.

A pedagógusképzés során a határon túli magyar iskolákban magyarul tanító pedagógusok megismerhetik például a legkorszerűbb módszereket, háttéranyagokat. Ennek célja, hogy a határon túli magyar családok ne csak azért válasszák őket, mert magyarul tanítanak, hanem azért is, mert képzettebbek, mint az ottani, többségi iskolákban tanítók – hangsúlyozta.

A 2019-es, az iskolák által választott időpontban tartandó négynapos, három éjszakás osztálykirándulásokra máris lehet jelentkezni! Az iskoláknak csak az időpontot kell kiválasztaniuk, a gyerekek szállítását, biztosítását, szállását, étkezését és a programok megszervezését az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő intézi.

A Határtalanul Magyarországon programra jelentkezni az emet.gov.hu oldalon lehet.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/66165/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Határtalanul Magyarországon
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?