Blogolj!

Mily meglepő – nem leli a román rendőrség a nagyváradi zászlóégetőt!


Tíz nap sem volt elég arra, hogy azonosítsák az a fiatal lányt, akiről videófelvétel készült, miközben december 29-éről 30-ra virradóra megpróbálta felgyújtani a nagyváradi Fekete Sas-palotánál kihelyezett magyar zászlót.

Micsoda döbbenet: a román rendőrségnek még nem sikerült azonosítania azt a fiatal – minden valószínűség szerint nem magyar – leányzót, aki szilveszter előtt két nappal azzal szórakoztatta magát és társait, hogy öngyújtóval próbálta meggyújtani a nagyváradi Fekete Sas-palotában található Bihar megyei RMDSZ-székházánál kihelyezett magyar zászlót.

Tettét végül szerencsére megakadályozták, az esetről videófelvételt készített az a személy, aki megállította a lányt a gyűlöletcselekményben.

Cseke Attila, a Bihar megyei RMDSZ-szervezet elnöke emlékeztetett: december 31-én rongálás és gyűlöletkeltés bűntette miatt tettek feljelentést a rendőrségen az eset miatt. Választ azóta sem kaptak. (Ahogy azokra a feljelentésekre sem, melyeket a magyar nemzeti lobogó 2018. augusztus 31-i, illetve december 2-i megrongálása miatt nyújtottak be...)

A Maszol.ro és a Kronika.ro szerint Cseke kiemelte, nem csupán a világhálón is elérhető, telefonnal készített videó áll a nyomozó hatóságok rendelkezésére. A Sas-passzázsban több, korszerű térfigyelő kamera is működik, ezek felvételei is segíthetnek (pontosabban inkább: segíthetnének) a rendőrségnek a tettes mielőbbi azonosításában, ennek ellenére az ügyben semmilyen fejlemény, semmilyen előrelépés sincs. A nyomozó hatóságok semmilyen tájékoztatást nem adnak arról az RMDSZ-nek, hogy azonosították volna a tettest – ami jól érzékelteti hozzáállásukat (megint pontosabban: hozzá nem állásukat).

Ami legalább ilyen elszomorító: a legutóbbi esetről a nagyváradi román sajtó egy része úgy számolt be, hogy törvénytelennek minősítette a zászló kihelyezését. A politikus erre úgy reagált: a magyar (akárcsak a román és az uniós) zászló kihelyezésének van törvényes alapja, mégpedig az 1994/75-ös törvény, illetve a 2001/1157-es kormányhatározat vonatkozó cikkelyei. A szervezett formában tömörülő nemzeti kisebbségek önazonosságuk kifejezéseképpen használhatják sajátos, nemzeti jelképeiket, legyen szó románokról vagy magyarokról.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/67302/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,magyarellenesség,magyargyűlölet,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?