Blogolj!

Elnöki kegyelmet kérnek a székely terrorperben


Az államelnöki hivatal múltkori semmitmondó válasza után újabb stratégia született a terrorizmus vádjával elítélt Beke István és Szőcs Zoltán kiszabadítására.

Fotó: MTI

A kézdivásárhelyi elítéltek szabadlábra helyezésének leggyorsabb módja az lehet, ha elnöki kegyelemben részesítik őket – hívta fel a figyelmet a Székelyhon.ro és a Főtér.ro tudósítása szerint Fejér László Ödön Kovászna megyei szenátor és id. Lomnici Zoltán, az Emberi Méltóság Tanácsának elnöke.

Mint a Székelyhon portál rámutat, utóbbi már nyilvánosan is kérte az elnöki kegyelmet Klaus Iohannistól, ezzel együtt a két közéleti személyiség elnöki audencián, személyesen tájékoztatná az államfőt arról, miért alaptalan a kézdivásárhelyi terrorperben meghozott bírósági ítélet. A kezdeményezők azt remélik, hogy érveikkel meggyőzik Iohannist, aki elnöki kegyelmet gyakorolhat.

Ez már a sokadik próbálkozás Beke István és Szőcs Zoltán kiszabadítására: novemberben RMDSZ-es politikusok továbbították az államfőnek a székely terrorper elítéltjeinek szabadságot követelő, több mint tízezer személy által aláírt petíciót. Kérték, segítsen megsemmisíteni a „jogi alapot nélkülöző, eljárásjogi hibákat tartalmazó” ítéletet. Iohannis semmitmondó válaszlevelében úgy fogalmazott: az államfő nem avatkozhat be az igazságszolgáltatásba.

Emlékezetes, a „székely” terroristaperként elhíresült ügy kézdivásárhelyi vádlottjait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 2018 júliusában fejenként öt év letöltendő börtönre ítélték, miután a legfelső bíróság (lehallgatott beszélgetéseik és a Beke lakásán talált petárdák alapján) bizonyítottnak találta az ügyészség vádját, miszerint Beke robbantani készült 2015. december elsején Kézdivásárhelyen a nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén, Szőcs pedig a felbujtója volt.

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/67593/pics/lead_800x600.jpg
Beke István,Erdély,Kézdivásárhely,Klaus Iohannis,románia,székelyföld,Szőcs Zoltán,terrorizmus,terrorper
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-01-20 14:55:16
Ne legyen igazam, de - szerintem - a román elnök majd akkor ad kegyelmet ezeknek a szerencsétlen, vétlen székelyeknek, mikor a Lenin szobor lépést vált !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?