Blogolj!

A nemzetért raboskodnak a székely terrorper elítéltjei


Bíró Erika szörcsei református lelkész szerint rendkívül tanulságos üzenete szerint megerősítő imára, lelki támaszra van szüksége Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak.

Fotó: MTI/Kátai Edit

Kulcsár-Terza József erdélyi magyar politikus, parlamenti képviselő a héten ismét meglátogatta a csíkszeredai börtönben a székely terrorvád ártatlanul elítélt áldozatait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt. Ezúttal Bíró Erika szörcsei református lelkész kísérte el, akinek a látogatásukat követően fogant gondolatait idézi közösségi oldalán a Kovászna megyei politikus.

„Kedves atyafiak, ott van két EMBER, véreink. Akik nem tettek semmi olyat, amit te vagy én nap mint nap meg ne tennénk, amikor kultúránkért, nemzetünkért, igazunkért teszünk vagy tennénk, ha mernénk. Belenéztem a szemükbe, és láttam a töretlen hitet. S hirtelen megértettem, hogy itt nem is az a lényeg, hogy ki kell hozni őket, hogy mindent meg kell tenni, hogy végre ott lehessenek a családjukkal, a hőn szeretett közösségükkel, amit lehet, hogy jobban szeretnek, mint az őket… Nem ez a lényeg. István szájából elhangzott egy mondat, valahogy így: Én ha kell, leülöm ezt az időt. A nemzetért. Felajánlom Istennek. Nem kérünk kegyelmet, mert nem vagyunk bűnösök… Kedves mindenki! Lehet, hogy leülik ezt az életükből rablott időt. A nemzetért. Azért a nemzetért, ami lehet, hogy a múlt ködébe vész, amit már néppé rothasztottak, és ami vissza kellene, hogy érjen a nemzet magasságába… Ahogy rájuk néztem, lassan kiengedett ökölbe szorított kezem. Itt belső erő kell. Megerősítő ima, lelki támasz. Másképp ezt nem lehet kibírni ép ésszel… És hit, hogy van értelme, hogy felébredjen az alvó nemzet, hogy merjünk azok lenni, akiknek teremtett az Isten.”

A „székely” terroristaperként elhíresült ügy kézdivásárhelyi vádlottjait, Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt 2018 júliusában ítélték fejenként öt év letöltendő börtönre, miután a legfelső bíróság (lehallgatott beszélgetéseik és a Beke lakásán talált petárdák alapján) bizonyítottnak találta az ügyészség vádját, miszerint Beke robbantani készült 2015. december elsején Kézdivásárhelyen a nemzeti ünnepre szervezett katonai parádén, Szőcs pedig a felbujtója volt. Azóta számos kezdeményezés történt a viccítélet megváltoztatására, de ezek eredménytelennek bizonyultak.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/68434/pics/lead_800x600.jpg
Beke István,románia,székelyföld,Szőcs Zoltán,terrorizmus,terrorper
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?