Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Aláírásgyűjtéssel állítanák meg a magyargyűlölő bloggert


Dan Tanasát magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és bűncselekményre való felbujtás miatt jelentették fel, a kezdeményezők azonban a lakosság támogatását is kérik.

Sikerül-e végre elhallgattatni a gyűlölet apostolát? Fotó: Főtér.ro

Nagyszabású aláírásgyűjtésbe kezd február 11-től a Magyar Polgári Párt (MPP): a szervezet elnöke, Mezei János kedden feljelentette a magyarfóbiás román bloggert, Dan Tanasát magyarellenes uszítás, gyűlöletkeltés és bűncselekményre való felbujtás miatt, de a lakosságtól is kérik a kezdeményezés támogatását – jelenti a Főtér.ro portál.

A kezdeményezők hétfőtől minden MPP-irodában várják majd az embereket, de több településen sátrakat is felállítanak majd, ahol szintén alá lehet írni a támogató íveket. A cél az, hogy az MPP alkalmat biztosítson a közösségi akarat felmutatására.

A Tanasával kapcsolatos beadványt az alakulat új elnöke, Mezei János nyújtotta be a gyergyószentmiklósi ügyészségen – egyúttal a Tanasă által létrehozott, a székelyföldi önkormányzatok ellen sorozatosan pereket indító Méltóságért Európában Polgári Egyesületet (ADEC) és a rendszeresen gyűlölködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumát is bepanaszolta a polgári párt.

A szervezet reméli, hogy jogi úton le tudja állítani a bepanaszoltak gyűlöletkeltő tevékenységét, ezért a panaszban megfogalmazott állításaihoz 90 oldalnyi bizonyítékot is mellékelt, valamint lakossági aláírások tömegével erősítené meg érvrendszerét.

A Főtér.ro emlékeztet: Tanasă 11 éve uszít a magyarok ellen, a blogján közölt szövegekben torzítva, félremagyarázva „tájékoztatja” követőit a magyar témákról, s az általa indított perekről. Bejegyzései alatt rendszerint hemzsegtek a gyalázkodó, fenyegető hozzászólások egészen 2018 nyaráig, amikor az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) megbírságolta a bloggert, mert „elfelejtett” moderálni. Azóta letiltotta a hozzászólásokat a blogján, a gyűlöletkeltő kommentárok azonban átköltöztek a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumának a közösségi oldalára, ahol rendszeresen megosztják a Dan Tanasă uszító szövegeit.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/68665/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Dan Tanasa,Erdély,magyarellenesség,magyargyűlölet,románia,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?