Blogolj!

Mégis loboghat a magyar zászló Sepsiszentgyörgyön?


Kellemes meglepetés, de azért ne örüljünk idejekorán! Érvénytelenítette a bíróság a Sepsiszentgyörgy tavaly március 15-i felszalagozása miatt kirótt büntetést...

Fotó: MTI/Veres Nándor

Pénteki ítéletében érvénytelenítette a Sepsiszentgyörgyi Bíróság azokat a bírságokat, amelyeket Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa rótt ki.

A szőrösszívű román szemét azok a magyar nemzeti színű szalagok csípték, amelyekkel Sepsiszentgyörgy főterét díszítette ki a polgármesteri hivatal 2018. március 15-én.

A prefektus akkor több bírságot is kiszabott: március 14-én és március 15-én is 5000-5000 lejes (350 ezer forintos) bírságot rótt ki Antal Árpád sepsiszentgyörgyi és Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármesterre, mert nem tettek román zászlót minden magyar zászló mellé – emlékeztet az MTI.

A bíróságon amúgy az RMDSZ-es elöljárók a zászlótörvény végrehajtási utasításai alapján védekeztek, amely szerint „azok az etnikai kisebbségek, amelyek országos szervezettel rendelkeznek, rendezvényeiken használhatják a saját jelképeiket is”.

Az RMDSZ kolozsvári kongresszusán részt vevő Antal Árpád polgármester úgy fogalmazott, ugyan komoly aggályai vannak azzal kapcsolatban, hogy Románia jogállam lenne, de örömmel veszi tudomásul, hogy vannak ilyen örömteli pillanatok is.

A mostani ítélet egyébként 30 napig megfellebbezhető, tehát egyrészt ne örüljünk idejekorán, másrészt vigyázó szemeinket máris a közelgő március 15-ére vessük!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/69297/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,magyarellenesség,magyargyűlölet,románia,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?