Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Zászlópánik és fenyegetés: március 15-én megint cirkuszolnak a románok


A Hargita megyei prefektus már előre nekiesett a magyar vezetőknek, nehogy valami súlyos bűncselekménybe keveredjenek a piros-fehér-zöld nemzeti lobogóval és a Himnusszal a nemzeti ünnepünkön.

Fotó: Főtér.ro

Jean-Adrian Andrei elvtárs-komisszárnak már megint elgurult a gyógyszere! Hargita megye vasprefektusa a Főtér.ro híre szerint március 15-e közeledtével keményen odavágott a megye minden polgármesterének és közintézményi elöljárójának, ne merészeljék megsérteni, megszegni a Románia zászlajának kitűzésére és a himnusz eléneklésére vonatkozó szigorú törvény előírásait!

A hisztikirály és magyarfóbiás Andrei körlevélben okádta az érintett vezetők asztalára, hogy más államok (ez lenne Magyarország) lobogóját csak és kizárólag ama nemes román zászlóval együtt szabad kitűzni, és persze csak és kizárólag hivatalos látogatások, nemzetközi konferenciák vagy ünnepségek alkalmával, és persze csak és kizárólag a hivatalos intézmények épületeire vagy a közterekre.

Balga magyar, ha nem ezt teszed, halálnak halálával halsz durván meglakolsz! (Minden elvetemült, aljas, gonosz „magyarzászlózóra” 2500 lejtől 5000 lejig terjedő pénzbírság róható ki.)

A megfélemlítés bevett eszköznek számít az Erdély elrablásának centenáriumát vigadozó, a történelemhamisítást a farkastejjel magukba szívó románoknál. (Apropó, miért kussol Brüsszel, az EU, Weber, Timmermans, Sargantini és a többi bájgúnár áleuropéer áldemokrata?) A Blogstar is több cikkben foglalkozott vele: a székelyföldi prefektusok tavaly a kézdivásárhelyi, a székelyudvarhelyi és a sepsiszentgyörgyi polgármestert is a maximális – azaz 5000 lejes (cirka 350 ezer forintos) – pénzbírsággal verték pofán, mert a március 15-i ünnepségeken nem tettek román zászlót minden magyar lobogó mellé.

Nagy ívben tettek arra is, hogy az elöljárók felhívták a figyelmet: a zászlótörvény végrehajtási utasításait rögzítő, 2001-ben elfogadott kormányhatározat 2002-es kiegészítése kitér arra,

hogy „azok az etnikai kisebbségek, amelyek országos szervezettel rendelkeznek, rendezvényeiken használhatják a saját jelképeiket is”.

A szőröstalpú szőrösszívű Andrei elvtársat az is hidegen hagyja, hogy a Sepsiszentgyörgyi Bíróság nemrég érvénytelenítette azokat a bírságokat, amelyeket az ugyancsak magyargyűlölő kolléga, Sebastian Cucu, Kovászna megye prefektusa vert rá tavaly Antal Árpád sepsiszentgyörgyi és Bokor Tibor kézdivásárhelyi polgármesterre, mert nem tettek román zászlót minden magyar zászló mellé.

Szóval: idén is így ünnepeltek ti...

Mindezekkel együtt bátor és méltóságteljes március 15-ét kívánunk a romániai magyarságnak!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/70202/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Anyaország,Erdély,magyarellenesség,magyargyűlölet,románia,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?