Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Valami bűzlik – mi a francnak fegyverkeznek annyira a románok?


Erdély ellopásának centenáriumán csúcsra járatják a fegyverkezést a magyargyűlölő keleti szomszédok. Régi mániám, pontosabban pestiesen szólva: nem lesz ennek jó vége...

Fotó: Főtér.ro

Ha minden igaz, nemsokára a csapból is korszerű fegyvergyárak folynak Romániában – hívja fel a figyelmet a Főtér.ro portál.

Ez legalábbis fenyegetően hangzik, ismerve a dák higgadtság és békeszeretet történelmi előzményeit, nem is beszélve a gúnyhatárokon túl és az anyaországban élő magyarokkal szemben ápolt legendás szeretetükről...

Nicolae Bădălău gazdasági miniszter a napokban nem mást jelentette be, mint hogy a tavalyihoz képest tízszer akkora védelmi költségvetésből fegyverkeznek az idén a románok. 2018-ban 18 milliárd lej volt a védelmi költségvetés, szóval 2019-ben 180 milliárd lejt (cirka 12 ezer milliárd, vagyis 12 billió forintot) fordítanak e célokra – számolta ki a portál.

Ebből az irdatlan összegből korszerűsítik a fogarasi puskaporgyárat, ahol hamarosan gyakorlatilag az összes elképzelhető puskaport gyártják majd. Ezután Kudzsir, Cód (Sadu, Szeben megye) és Brassó gyárait modernizálják NATO-szabvány szerint.

A román állam azonban ennél is tovább megy: sikerült megegyeznie a világhírű fegyvergyártó céggel, a Berettával, aminek köszönhetően egy teljesen új fegyverüzemet építenek a Prahova megyei Plopeniben. A hírek szerint az ARX 160-as gépkarabélyt gyártják majd itt, majd a későbbiekben más, kisebb típusokat is, csak hogy bővüljön az arzenál. A tárcavezető azt is közölte: Románia 25 millió értékben fog fegyvert exportálni Amerikába.

A kérdés már csak az: amellett, hogy jól felfogott érdekből széles nyelvcsapásokkal fényesítik az amerikai hátsókat, a béke egységesült kontinensén mégis mire föl ez a nagy fegyverkezés?

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/70597/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,fegyverkezés,hadsereg,románia,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?