Blogolj!

Már csak az ima segíthet a terrorizmussal vádolt székelyeken?


Isteni csodára és/vagy/azaz a román bíróság korrekt és elfogulatlan ítéletére vár a reménykedő magyarság. Kedden kibújik a szög a zsákból. 

Illusztráció: MTI

Gyertyát gyújtanak, imádkoznak a terrorizmus vádjával elítélt és fogva tartott két ártatlan székely férfiért, Beke Istvánért, illetve Szőcs Zoltánért hétfőn este Kézdivásárhely főterén – számol be róla a Székelyhon.ro.

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő elmondta, benyújtotta a kérést a nyilvános rendezvényre, ahol két lelkész mond beszédet, gyertyát gyújtanak, majd közösen imádkoznak.

Reméli, sokan jelen lesznek, hiszen ezzel az üggyel az egész magyarságot megbélyegezték. Aki nem tud részt venni, otthon mondjon el egy imát

– ajánlotta.

A közös imádkozás apropója, hogy másnap, április 9-én tárgyalja a román legfelsőbb bíróság a kézdivásárhelyi férfiak elleni ítélet megsemmisítésére irányuló beadványt. A képviselő abban bízik, hogy kedvező ítélet születik a rendkívüli jogorvoslati kérésre, megsemmisítik a jogerős ítéletet, és a két férfi hazatérhet a börtönből, mert – mint mondta – az igazságszolgáltatás végre igazságot kell szolgáltasson.

Kulcsár-Terza ugyanakkor rámutatott, a közös imának igenis lehet és van is ereje, hiszen korábban már kezdeményeztek Sepsiszentgyörgyön ökumenikus imaestet, és azután döntött úgy a legfelsőbb bíróság, hogy befogadja az újratárgyalási kérelmet.

Romániának rengeteg adóssága van a magyar közösség felé, az egyik az, hogy igazságot szolgáltasson a terrorperben, de még rengeteg a megoldatlan kérdés többek között az anyanyelv- és szimbólumhasználat terén, ugyanakkor az autonómiakövetelésről sem mondanak le

– hangsúlyozta a politikus.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/71108/pics/lead_800x600.jpg
autonómia,Beke István,határon túli magyarság,románia,székelyföld,székelyföldi autonómia,Szőcs Zoltán,terrorizmus,terrorper
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?