Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Román publicista: a magyarok akadjanak le a pápalátogatásról!


Hogy legyen világos: a pápa nem a magyaroké, a látogatás sem a magyaroké, sőt, Csíksomlyó sem a magyaroké. Ezt a „keresztény felebaráti” üzenet (értsd: usztás) a román Adevărul című lap hasábjain jelent meg Marius Diaconescu tollából. Ha nem lett volna világos...

Illusztráció: Főtér.ro

A magyaroknak semmi közük a romániai pápalátogatáshoz, jobban teszik, ha leakadnak róla – erre a „kedves” következtetésre jut a magyarellenesség vörös ködétől elvakított publicista. A pápa romániai látogatásának geopolitikai jelentőségéről című – a Főtér.ro által szemlézett és lefordított cikkben a szerző azt fejtegeti: 2019. május 31-e és június 2-a közötti programjával

„a bevándorlást elutasító politikák elleni meggyőződéses harcos Ferenc pápa erős nyitottság és tolerancia melletti üzenetet küld a közép-európai kormányoknak. Ráadásul a vatikáni pontifex egy többségében ortodox ország, Románia meglátogatásával az ökumenizmust hirdeti.”

Marius Diaconescu nehezményezi, hogy a magyar politikusok, különösen az erdélyiek hónapok óta a magyar diplomácia sikereként mutatják be Ferenc pápa látogatását, csak hébe-hóba említve meg Románia elnökét. Azt írja:

„az internet rogyásig tele van olyan cikkekkel, melyek azt hirdetik, hogy Ferenc pápa azért megy Csíksomlyóra, hogy a magyarokkal találkozzon, de senki sem magyarázza meg, hogy miért nem látogat Magyarországra.”

Szerinte ennek az oka, hogy a Szentatya finoman szólva is hűvös viszont ápol Orbán Viktor szavakban és tettekben is durván migránsellenes kormányával és az orbáni politikához asszisztáló magyar katolikus egyházzal.

„Az Orbán Viktor kormányát kiszolgáló magyarországi sajtó azt írta, hogy Ferenc pápa a szabadkőművesség kiszolgálója. A szabadkőművesség pedig, ugyanezen magyarországi sajtó szerint az utóbbi évek bevándorlói hullámáért felelős”

– emlékeztet, hosszan sorolva a példákat a magyarországi jobboldali orgánumokból, melyek a pápát „sértegetik”, Ferenc tevékenységét, migrációs „politikáját” bírálják, a bevándorlás támogatásával vádolva őt (köztük például Bayer Zsolt a Blogstaron, a Bádog blogon megjelent írásait).

A publicista végül négy megállapítást tesz, a románoknak vindikálva a pápalátogatás sikerét.

„1) Ferenc pápa Románia elnöke, Klaus Iohannis meghívására látogat Romániába.

2) Ferenc pápa a kelet-európai katolikusok leghíresebb zarándokhelyét látogatja meg Csíksomlyón, nem a magyarok zarándokhelyét, mert oda nemcsak magyar zarándokok érkeznek, hanem sok román zarándok és sokan mások a határokon túlról is, nemcsak Magyarországról.

3) Csíksomlyó nem magyar nemzeti zarándokhely, bármennyire is igyekszik a magyar klérus `elmagyarosítani` azt, a román zarándokoknak tartott román nyelvű misék tiltásával. Itt lenne a megfelelő alkalom, hogy a csíksomlyói papok felhagyjanak a magyar nacionalizmussal és időszakosan megengedjék román nyelvű misék megtartását, amikor román papok által kísért szervezett csoportok azt kérik. [...]

4) Ferenc pápa az összes romániai katolikussal találkozik és nem azért érkezik Romániába, hogy külön a magyar katolikusokkal találkozzon, akár romániaiak, akár magyarországiak ők. Éppen azért választottak ki négy helyszínt misézésre és a hívőkkel történő találkozásokra – Bukarest, Csíksomlyó, Jászvásár (Iaşi) és Balázsfalva –, hogy minél több kereszténynek – felekezettől függetlenül – tegyék lehetővé, hogy a Szentatya szájából hallgassák a Szent Liturgiát. […] Bár Magyarország magának követeli azt az apostoli királysági státuszt, mellyel a középkorban rendelkezett, Ferenc pápa Romániába, egy többségében ortodox lakosságú országba látogat és nem a többségében katolikus lakosságú Magyarországra. Nyilvánvaló a pápa geopolitikai üzenete. A Szentatya az ökumenizmus hirdetője, nyitott más felekezetek és vallások irányába. Románia pedig, ahol szavatolt és tiszteletben tartott a vallásszabadság, megfelelő hely az ökumenizmus Szentatya általi hirdetéséhez.”

Marius Diaconescu úgy összegez: nemzetiségtől, felekezettől és vallástól függetlenül kell majd üdvözölni a pápát az ökumenizmus jegyében. S lőn világosság!

2
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/71220/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Csíksomlyó,Erdély,Ferenc pápa,határon túli magyarság,magyarellenesség,magyargyűlölet,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 2 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-04-09 15:34:03
A szőröstalpú vadoláhok meg akadjanak már le végre a magyarokról, és húzzanak el a bodrogközi náthás 3,14csába !!!!!!
Válaszolok
Ernest 2019-04-09 07:44:01
A "pápalátogatás" után Csíksomlyót, újra kell szentelni!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?