Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Nem lehet csak úgy betiltani a magyar himnuszt Szlovákiában


Hiába fogadta el a szlovák parlament azt a törvényt, amely szerint csak akkor adható elő nyilvánosan Szlovákia területén külföldi himnusz, ha az adott ország hivatalos delegációja is jelen van, Andrej Kiska köztársasági elnök megvétózta - írta meg a pozsonyi Új Szó csütörtökön.

Fotó: dunaszerdahelyi.sk

Az elfogadott jogszabály lex DAC néven került a köztudatba, ugyanis a törvénnyel kimondva-kimondatlanul a dunaszerdahelyi focicsapat szurkolóinak himnuszéneklési szokásait szerették volna kasztrálni az önérzetes szlovákok. A tervezett törvénymódosítás a Szlovák Nemzeti Párt által beterjesztett, az állami szimbólumoknak fokozottabb védelmet biztosító átfogó tervezetbe került bele, s akár 7000 eurós pénzbüntetéssel is sújthatták volna a törvényt megszegőket.

A szlovák barmok és a magyar Himnusz

Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. A magyar nép, a magyar nemzet zivataros éveit éljük. Szlovákiában most azt találták ki, hogy nem szabad csak úgy elénekelni a magyar Himnuszt (se). A helyzet a következő: a szlovák parlament elfogadtott egy törvényt, amely szerint május 15.

A dunaszerdahelyi szurkolók a lehető legcsattanósabb választ adták a bicskanyitogató törvénytervezet elfogadására, sosem szólt még olyan hangosan magyar himnusz a DAC következő hazai bajnokija előtt, mint korábban, pedig aztán Dunaszerdahelyen sosem volt gond a magyar himnusz hangerejével.

Na erről van szó!

Nem lehet betiltani! Elemi erővel zengett a magyar himnusz Dunaszerdahelyen.

Azt persze az ésszel élő szlovákok is belátták, hogy a javaslat úgy ahogy van zöldség, nem mellesleg komoly konfliktusokat gerjeszt, nem sokkal később a képviselők elnézést kértek, sőt a törvényt szintén megszavazó Híd párt frakcióvezetője a lemondását is felajánlotta.

A szlovák köztársasági elnök most visszaküldte tárgyalásra a törvényt a parlamentnek, ugyanis a köztársasági elnöki iroda úgy fogalmazott, a törvény meghatározását a jogbiztonság és ezáltal a jogállamiság elveivel összeegyeztethetetlennek tartja. Kiska korábban oda is szúrt a szlovák képviselőknek, mondván, nem ártana néha elolvasni azt, amire szavaznak, de még jobb lenne, ha már a törvény előkészítésének is nagyobb figyelmet szentelnének. Hát mit ne mondjak, igaza van.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/71349/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,szlovákia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?