Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Milliárdokra perli a román államot egy ártatlanul elítélt politikus


Szolgáljon egy jó például a terrorizmussal rágalmazott, ugyancsak ártatlanul meghurcolt és bebörtönzött Beke Istvánnak és Szőcs Zoltánnak!

Illusztráció: pixabay.com

Mircia Gutău, Râmnicu Vâlcea elöljárója pert indított a román állammal szemben, mert az elmúlt tizenkét évben az ellene indított büntetőeljárás miatt sok szenvedésen és megaláztatáson ment keresztül – számol be a rendkívüli esetről a Főtér.ro.

A korrupció miatt előbb Romániában jogerősen elítélt, majd az Emberi Jogok Európai Bírósága ítélete révén felmentett politikus 10,5 millió euró (több mint 3,3 milliárd forint) erkölcsi kártérítést követel. Perbe fogta az ügyészeket, a bírót és azt a személyt is, aki feljelentette a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA).

Célja, hogy mindenki fizessen meg azért, amiért őt tévesen meghurcolták. Az elöljáró ezzel együtt úgy véli, nincs az a pénz, ami kárpótolni tudná a több mint évtizedes szenvedést, amin az egész családja keresztülment – írja a portál.

A Főtér.ro emlékeztet: Mircia Gutăut 2010-ben a legfelsőbb bíróság jogerősen három és fél év börtönre ítélte, miután feljelentették a DNA-nál korrupció gyanúja miatt. Azt állították, hogy 50 ezer eurót fogadott el egy kereskedelmi társaság többségi tulajdonosától egy Râmnicu Vâlcea területén található telek területrendezési engedélyéért. A polgármestert 2011-ben helyezték feltételesen szabadlábra. 2016-ban Strasbourg megállapította, hogy az eljárás során sérültek emberi jogai, illetve a tisztességes eljáráshoz való joga. A döntés után a legfelsőbb bíróság újratárgyalta az ügyet, végül felmentő ítélet született.

Szolgáljon ez az ügy jó példával az elnyomott, jogtiprásoktól szenvedő romániai magyarság számára is!

Reméljük, a terrorizmus hazug vádjával öt-öt év börtönbüntetésre ítélt két székely férfi, Beke István és Szőcs Zoltán ugyanígy leperli majd a gatyát a román államról, ha az európai uniós szervek megállapítják, hogy koncepciós perben, súlyosan törvénysértő módon, ártatlanul vágták őket rács mögé a magyarellenességtől elvakított román hatóságok!

Címkék: korrupció, románia
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/71424/pics/lead_800x600.jpg
korrupció,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?