Nincs telitalálatos az ötös lottón.
A 43. heti nyerőszámok: 1, 12, 54, 55, 67. Joker: 661256. 5 találatos szelvény nem volt, a 4 találatosokra 2 millió 120 ezer 500, a 3 találatosokra 20 ezer 260, a 2 találatosokra 1660 forintot fizetnek.
Blogolj!

Rengeteg: szovátai kapocs a magyaroknak


Lélekben szoros az anyaországi és az erdélyi magyarok kapcsolata, ami nem kis dolog, de ezt folyamatosan erősíteni kell.

A szovátai Medve-tó

Ezt szolgálja a Rengeteg névre keresztelt rendezvény is, amelynek első eseménye május 3–5. között lesz Szovátán. 

Miért pont Szovátán? Egyrészt mert csodás hely, másrészt azért, mert a nagymúltú Sándor-család tagjai számára mindig is fontsak voltak az erdélyi gyökerek, még akkor is, ha 1944-ben el kellett hagyniuk a hazájukat és a világ több pontjára szóródtak is szét.   

Családunk életében generációról generációra mindig jelentős szerepet töltött be a társadalmi felelősségvállalás egykori szülőföldünkön. Ezért indítjuk most útnak közösségépítő kezdeményezésünket Székelyföld szívéből, a Medve-tó közeléből, Szovátáról

– mondta el Sándor Béla, Magyarország egykori belügyminiszterének és Szovátafürdő fejlesztőjének, Sándor János - a nagyvilágból visszaszármazott - dédunokája.

A Rengeteg népzenei hétvégének otthont adó szovátai Sándor János villa 1902-ben épült, az akkori belügyminiszter, elismert erdélyi nemes, megbízásából. Sándor János az elsők között volt, aki felfigyelt a Medve-tó és környéke egyedi csodáira. Példáját követve sok más budapesti és bukaresti család épített magának villát Szovátafürdőn, ezzel fellendítve a nyaraló- és fürdőturizmust. Ide várják május első hétvégéjén az erdélyi és anyaországi vendéket. Budapestről a Góbé Gyors szállítja majd a vendégeket, s az utazás különlegessége, hogy a hétvége sztárfellépője a Góbé Zenekar is a buszon lesz majd. 

Szovátán aztán workshopok és előadások segítségével ismerhetik meg a gazdag helyi és kárpát-medencei népzenei hagyományokat, de ha már zene, akkor természetesen tánc is lesz: hétvége altémája Felső-Nyárádmente tánc- és énekhagyománya. Vagyis lesz zene, tánc, ének, de még kóstolók, tábortűz és oktatás is. 

Jelentkezni a Rengeteg weboldalán lehet a programra. 

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/71452/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?