Blogolj!

Románia: újabb támadás a magyar katolikus oktatás ellen


Elment az eszük? Lehet… Két román uszító beperelte az oktatási minisztériumot, mert Marosvásárhelyen katolikus gimnáziumot indítanának a magyarok.

Fotó: foter.ro

Régi magyarellenes harcos Dan Tanasa, aki mindent megtesz a legnagyobb romániai kisebbség életének tönkretételéért. Mindig és mindenkit beperel, aki magyar, vagy székely. Zavarja a piros-fehér-zöld zászló, de a székely lobogó talán még jobban. Most azonban nem egyedül gyűlölködik, hanem Marius Pascannal, a Népi Mozgalom Párt parlamenti képviselőjével közösen.  Ketten közösen, mint a román politikai Lolka és Bolka beperelték az oktatási minisztériumot a marosvásárhelyi katolikus gimnázium megalakítása miatt. Ráadásul ebben támogatja őket azUnirea Főgimnázium és az iskola szülőbizottsága is.

A két mandrónak az nem tetszik, hogy a tárca támogatja a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium létrehozását, sőt ennek elősegítésére még határozatokat is hozott. 

Marius Pascan blogján azt írta, a vásárhelyi katolikus iskolát a PSD és ALDE alkotta kormánykoalíció, valamint az RMDSZ „aljas cinkosságával” hozták létre „Budapest megrendelésére, Orbán Viktor miniszterelnök nyomására”.

Ökör… 

Persze semmi meglepő nincs abban, amit csinál, mert már korábban is megtámadta az intézmény megalapítását, sőt kezdeményezte a megalapítást engedélyező határozat eltörlését. 

(Forrás: foter.ro)

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/71552/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?