Blogolj!

Erdélyben tanácskoztak városuk jövőjéről a hévízi fiatalok


Ezúttal Tusnádfürdő volt a házigazdája a Youth&SPA névre keresztelt projekt találkozójának. A vidéki fürdővárosokat érintő program célja, hogy aktivizálja és bevonja a fiatalokat a fürdővárosok jövőjének alakításába.

Fotó: youthandspa.eu

A programban Hévíz mellett az olaszországi Iseo, a szlovéniai Lendva, a szerbiai Magyarkanizsa és az erdélyi Tusnádfürdő fiataljai vesznek részt - ez utóbbi volt a mostani találkozó helyszíne.

A találkozók rendszeresek a település fiataljai között, a házigazda viszont mindig egy másik város. Tusnádfürdőn a hévízi Illyés-iskola, valamint a Bibó-gimnázium 12 tanulója vett részt a tanácskozáson, ezek a diákok egyébként a projekt hévízi koordinátorai.

A találkozónak köszönhetően Hargita Megye Tanácsának tagjai megismerhették a zalai fürdővárost, a kötetlen programok során pedig lehetősége nyílt a résztvevő diákoknak megismerkedni a projekt további résztvevőinek kultúrájával, illetve a helyi értékekkel is.

A fiatalok meglátogatták az erdélyi nevezetességek közül a Medve-tavat, a Szent Anna-tavat, a Békás-szorost, de kirándultak Csíksomlyón, Csíkszeredán és Böjte Csaba dévai Szent Ferenc Alapítvány vendégházánál is, ahol az előzetesen Hévízen összegyűjtött adományokat nyújtották át.

Címkék: Erdély
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/90307/pics/lead_800x600.jpg
Erdély
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?