Blogolj!

Tanasă, nincsen ennek agya se!


A rasszista elmebeteg Dan Tanasă újra teret engedett magyargyűlöletének. Mi mást kívánhatnánk neki, mint egy kiváló, méretre szabott muszájdzsekit, vagyis kényszerzubbonyt.

Azt már jól tudjuk, hogy a hibbant, elmeroggyant, elmebeteg és rasszista szócikkek mellett Dan Tanasă képe szerepel a lexikonokban. Most az a kétes dicsőség jut neki, hogy a kettős mérce bejegyzésnél is ott szerepelhet az a rettenetes betűhalmaz, amit a nevének nevez. 

Merthogy a kettős mérce tökéletes mintapéldája az a bírósági döntés, amely a Dan Tanasă által képviselt Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) keresete alapján a háromszéki önkormányzat ülésterméből eltávolíttatta a magyar, a székely és Kovászna megye zászlaját.

Itt csak egy apró megjegyzés. Méltóságért Európában Polgári Egyesület? Ezek szerint Dan Tanasă a szövegértés terén is igen komoly hiányosságokkal küzd. Ő és a méltóság? Na ne viccelődjünk már!

Tehát három zászló el, viszont ahogy a képen látszik, az amerikai, német és izraeli lobogó maradhatott a helyén. 

A háromszéki önkormányzat csütörtöki ülésére érkező tanácstagoknak és meghívottaknak is feltűnt, hogy az ülésterem egyik asztalára van leterítve a magyar, székely és megyezászló. (Örök optimistaként csak annyit fűznék hozzá, legalább nem égették el.) Eközben nehezen magyarázható módon másik három ország lobogója a zászlótartókban maradt. Pethő István MPP-s tanácstag az ülés elején megkérdezte Tamás Sándor tanácselnököt, hogy miért nincsenek helyükön a zászlók?

A háromszéki közgyűlés elnöke kifejtette, hogy a jogerős bírósági döntés értelmében a magyar és székely zászlókat el kellett távolítani. Ugyanis a szellemi toprongy, hungarofóbiás Dan Tanasă pert indított, amelyben kéri, hogy ha a bíróság korábbi döntése értelmében nem távolítják a három általa kifogásolt zászlót, minden napi késlekedésért a minimálbér 20 százalékára büntessék meg személyesen Tamás Sándor tanácselnököt. Azért ilyenkor az embernek csak eszébe jut Tanasă egyik közeli családtagja.

Vajon jogilag mi a különbség Magyarország és Amerika, Németország vagy Izrael zászlaja között? Semmi. Miért maradhat egyes országok lobogója kitűzve, másikét pedig el kell távolítani? Mert sajnos Romániában élő honfitársainknak teret kell engednie az elmebajnak. Tamás Sándor nagyon helyesen rávilágított, hogy az érintett államokkal szemben kettős mércét alkalmaztak, hiszen az háromszéki tanács üléstermébe kitűzött öt zászlóból csak kettőt vetettek le, azokat amelyek a magyar közösség identitásához kötődnek.

Az látszik, hogy ebben az országban kétféle állampolgár és kétféle önkormányzat van, fejtette ki Tamás Sándor, aki emlékeztetett, hogy például Aranyosgyéresnek – de számos más hazai településnek – lehet saját zászlaja, de a székelyföldi településeknek nem lehet.

Szintén elég érdekes, hogy Brassóban a fellebbviteli bíróság épülete fölött leng Brassó megye zászlója, éppen azon az épületen, amelyben a Kovászna megyei tanács elveszítette a zászlókról szóló pert, mutatott rá Tamás Sándor. Arról nem is beszélve, hogy az országban 42 település számára hagyott jóvá zászlót a kormány, de a háromszéki, szabályszerű előterjesztést elutasította.

Most pedig mivel itt a húsvét és a locsolóversek ideje, zárjuk ezzel:

Zöld erdőben jártam, magyar zászlót láttam,
Frászt kapott a Tanasă, nincsen annak agya se!

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/71624/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-04-20 16:46:39
Az igazi frászt akkor kapná ez a szarházi tanasa (csupa kisbetűvel, mert az ilyen ökröket sohasem írjuk nagybetűvel), ha egy tenyeres-talpas péklegény úgy vágná pofán egy sütőlapáttal, hogy a szemei hirtelen felindulásból helyet cserélnének !!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?