Blogolj!

Online petícióval állíthatjuk meg az úzvölgyi román temetőfoglalást


A Hargita megyei önkormányzat a világ magyarságának segítségét kéri a román ragadozók rombolásának megállítására.

Fotó: maszol.ro/Hargita megyei önkormányzat

Nem csillapodnak a kedélyek, és nem közelednek az álláspontok a felháborító úzvölgyi román temetőfoglalás ügyében. A Maszol.ro most arról ír, a törvényes lehetőségek betartása érdekében Hargita Megye Tanácsa online aláírásgyűjtést kezdeményezett, hogy minél többen kifejezhessék nemtetszésüket a dormánfalvi önkormányzat egyoldalú lépésével kapcsolatban.

A Bákó megyei község helyhatósága egy gusztustalan képviselő-testületi döntéssel nemrég „bekebelezte” a Hargita és Bákó megye határán lévő, de Csíkszentmárton közigazgatása alá tartozó temetőt, amelyben az első világháborúban elesett honvédek nyugszanak, és ott első és második világháborús román emlékműveket állíttatott, amelyeket május 17-én avatnának fel hivatalosan.

A Hargita megyei önkormányzat közleménye szerint a román foglalás egyre gátlástalanabb: „az elmúlt munkaszüneti napokban a dormánfalvi önkormányzat telekkönyveztette a területet”, ami felveti – sőt bizonyíthatja is – a jogtalan területszerzés szándékosságát. Kelemen Hunor RMDSZ-elnök levélben tájékoztatta Viorica Dăncilă miniszterelnököt, kérve, közigazgatási eljárás útján állítsa le az építkezést az ügy tisztázásáig

Borboly Csaba Hargita megyei tanácselnök most a magyarsághoz fordul: aki teheti, fejezze ki tiltakozását az online petíció aláírásával. Egyúttal közölte: az úzvölgyi temető ügyében is a törvények mentén keresik a megoldást helyi, országos és európai szinten.

ITT ÍRHATJA ALÁ A PETÍCIÓT!

Rekviem egy magyar katonatemetőért

ha NEKED is számít a vélemény. Közéleti válogatás a legfontosabb és legütősebb cikkekből, a napi muníció, hogy képben légy. Leiratkozhatsz, ha mégsem tetszik. Az alábbi levelet kaptam - ezúton teszem közzé! Tisztelt Médiaorgánumok! Azért fordulok Önökhöz mert a kialakult kilátástalan helyzetben aligha segíthet bármi a nyilvánosságon kívül!

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/72458/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Erdély,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,románia,temető,Úzvölgye
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?