Blogolj!

Elképesztően kicsinyes az elvakultan magyarellenes Tanasă


Újabb hajmeresztő akcióval rukkolt elő magyarfóbiás román álcivil közszerelő, Dan Tanasă, akinek ezúttal egy sepsiszentgyörgyi táblát, pontosabban annak magyar feliratát sikerült meghekkelnie hathatós bírósági segédlettel.

Fotó: maszol.ro/Kovács Zsolt

Nem fér a bőrébe a magyargyűlöletéről hírhedt Dan Tanasă! Nemrég beszámoltunk róla, a hozzá kötődő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) eltávolította a bírósággal a háromszéki önkormányzat ülésterméből a magyar, a székely és Kovászna megyei zászlót.

Nos, máris itt a hír Tanasă újabb kicsinyes, mégis hajmeresztő húzásáról, mégpedig a Maszol.ro tálalásában. A portál beszámolója szerint a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a napokban kénytelen volt lecserélni a Constantin Brâncuşi-iskola bentlakásának falára 15 évvel ezelőtt kihelyezett Lósy-Schmidt Ede-emléktáblát. Merthogy Tanasă és csapata pert indított – szúrta ugyanis a szemüket, hogy a magyar felirat megelőzte a román szöveget!

A magyarellenes „hivatásos feljelentő”, Dan Tanasă és pitbulljai múlt év végén perelték be a sepsiszentgyörgyi önkormányzatot, amiért a Lósy-Schmidt Ede technikatörténész, a budapesti Magyar Műszaki Múzeum alapítója és első igazgatója, az első magyar nyelvű műszaki lexikon szerkesztője emlékére, a születésének 125. évében, a Magyar Tudomány Napja alkalmából kihelyezett táblán felül helyezkedett el a magyar szöveg (naná, hogy!), és alatta a román. A helyi soviniszták már 2004-ben is „magyarosítási akcióként” értékelték a táblakihelyezést, tiltakoztak is ellene, most pedig Tanasă csinált a nem létező közös európai tányérba.

„A Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) nevében tett panasz nyomán első fokon a Kovászna Megyei Törvényszék, majd áprilisban a Brassói Táblabíróság is eleget tett Dan Tanasă kérésének, és elrendelte, hogy az iskolai bentlakás homlokzatán ki kell cserélni az emléktáblát úgy, hogy azon elsőként a román felirat szerepeljen, és csak alatta a többi nyelvű”

– tudósít az agyament képtelenségnek tűnő esetről a Maszol.ro.

Mármint agyament képtelenségnek tűnne az egész, ha nem az Erdély elrablásának centenáriumán dáridózó Romániáról, az elmeháborodottságig magyargyűlölő Tanasă elvtársról és a híresen pártatlan és elfogulatlan, tekintetes román bírói szervekről lenne szó.

Mivel viszont ez a helyzet, Tanasă megint győzött:

„Az új márványtáblán már fölül írja román nyelven, hogy abban az épületben született az első magyar műszaki lexikon szerkesztője, a Magyar Műszaki Múzeum alapítója, majd alatta következik a magyar és a német nyelvű szöveg.”

Csúcsra jár a történelemhamisítás és a románosítás. Nem engedik, hogy bárki vagy bármi is előbb legyen magyar, mint román.

Így kell a múltat végképp eltörölni. Semmik voltak, s minden lesznek?

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/72895/pics/lead_800x600.jpg
Dan Tanasa,Erdély,magyarellenesség,magyarfóbia,magyargyűlölet,románia,székely,székelyföld
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?