Blogolj!

Ha már nem tudnak mit mondani a román politikusok, jöhet a magyar gyalázás


Hogy mikor ment el végleg és végérvényesen Traian Basescu esze, azt nagyon nehéz lenne meghatározni, mert valamikor időszámításunk előtt történhetett meg ez a szomorú esemény. Addig nincs is semmi probléma, amíg ez az eszeveszett politikus nem nyitja ki a száját, na de ha igen, akkor aztán dől belőle a marhaság.

Fotó: maszol.ro

Az egykori román államfő, aki jelenleg - ki tudja miért - a Népi Mozgalom Pártjának EP-listavezetőjének nevezheti magát csodálatos hazájában, most azt találta mondani zöldségeket okádó lepénylesőjével, hogy az RMDSZ azért függesztette fel a parlamenti együttműködését a román kormánykoalícióval, mert tart az EP-választások kudarcától és ettől a lépéstől reméli azt, hogy visszaszerzi szavazóit.

Na persze. Biztosan nem azért döntött így az RMDSZ, amit az elmúlt hetekben az úzvölgyi osztrák-magyar katonatemetővel műveltek gusztustalan és galád módon az elmúlt hetekben a románok, de Basescu ezt nem hiszi, szerinte az csak egy olcsó ürügy. Lelke rajta. Ha van neki ilyen.

Történelemhamisítással tetézik a temetőfoglalást a románok

Turbófokozatra kapcsolták a patkánykodást a román elöljárók, miközben gőzerővel folytatják az elrabolt úzvölgyi magyar katonatemető meggyalázását. A románoknak azért tényleg jó vastag a bőr a képükön. Mondhatni mindent elbír. Ezt sikerült bebizonyítaniuk az úzvölgyi katonatemető elrablásának ügyében is. A felháborító eset napok óta borzolja a kedélyeket.

Szerencsére Kelemen Hunort, az RMDSZ elnökét sem kellett félteni, azonnal helyre tette Basescut és elmesélte róla azt, amit egyébként is minden józan gondolkodású ember lát és tud: ő csak egy öreg és fáradt politikus, aki nyugodt nyugdíjas éveit akarja bebiztosítani az Európai Parlamentben.

Kelemen Hunor a Mediafaxnak elmondta, megszokták már, hogy ha egy román politikusnak nincsen komoly mondanivalója, akkor nemes egyszerűséggel előrántja a magyar kártyát és csak jobbra-balra vagdalkozik és Basescunak is el kéne felejtenie ezt a soviniszta és határozottan magyarellenes hangnemet és arra is emlékeztette kollégáját, hogy két mandátumot is a magyar választók szavazataival nyert meg korábban, továbbá két olyan népszavazáson is a magyar választók segítségével maradhatott elnök, amikor fel akarták függeszteni a tisztségéből, de ő hálából mindig arcul csapta a magyarokat.

Hiába, kutyából nem lesz szalonna.

Címkék: Erdély, rmdsz, románia
1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/73519/pics/lead_800x600.jpg
Erdély,rmdsz,románia
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2019-05-26 10:48:22
Na, ez a román (van ilyen egyáltalán?) megnyilatkozás is pont annyit ért, mint egy f...ng !
Jobb lett volna benntartani !!!!!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?