Blogolj!

Ötszáz kilométert futnak a magyarságért


A nemzeti összetartozás mellett a véradás fontosságára is felhívja a figyelmet az a ma hajnalban elrajtolt karitatív futóesemény, melyet pápai áldás kísér.

Fotó: MTI/Nemes János

Egy vérből vagyunk szlogen alatt a Vereckei-hágón hajnalban, napfelkeltével egy időben rajtolt el az az ötszáz kilométeres jótékonysági futás, amely a véradás fontosságára és a határon túli magyarokkal való összefogásra hívja fel a figyelmet. A Vereckei-hágótól Budapestig tartó félezer kilométeres távot felkért ultrafutók teljesítik, de bárki csatlakozhat egy-egy szakaszra. (A csatlakozási pontokat IDE KATTINTVA találják.) A karitatív futóeseményt az Országos Vérellátó Szolgálat megbízásából Gui Angéla ötletgazda szervezi pápai áldással.

Az indulás pillanatai. Fotó: Facebook.hu/Egy vérből vagyunk

Az esemény tehát a Vereckei-hágón kezdődött, majd másnap befut a kárpátaljai Ráton lévő Szent Mihály Gyermekotthonba. Az otthon udvarán felépült az a kápolna, amelyet a befutó pillanatában szentel fel Majnek Antal munkácsi megyés püspök Néri Szent Fülöp oltalmába ajánlva. Kárpátalját a Kisszelmenc-Nagyszelmenc szimbolikus határon átfutva hagyják majd el a résztvevők, hogy megérkezzenek Felvidékre. Nagykaposon a Herczegh Géza-emlékév keretében meghirdetett A mi büszkeségünk pályázat eredményhirdetése kapcsolódik az eseményhez.

Magyarországra érkezvén az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt segítségével véradó napokat szerveznek: június 24-én Miskolcon, június 25-én Egerben, június 26-án pedig Budapesten. A nyári időszakban különösen nagy szükség van vérre, miközben sajnos a szokottnál kevesebben mennek el vért adni – az ehhez kapcsolódó kampányt népszerűsíti a rendezvény.

A futás fővédnöke Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, aki személyesen is részt vesz a felvidéki helyszínen, Nagykaposon, és ott lesz június 26-én, a budapesti célba éréskor, ahol vért is ad a GOKI Gyermekszív Központjában.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/74961/pics/lead_800x600.jpg
15 millió magyar,Egy vérből vagyunk,határon túli magyarság,jótékonyság
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?