Blogolj!

Ezeknek már megint teljesen elment az eszük


Puszta gőgből, sértettségből és dacból nemzeti ünnepnappá nyilvánítanák a trianoni békediktátum aláírásának napját Romániában. Mondjuk nekik az tényleg ünnepnap volt...

Fotó: mma.hu

Néhány nappal ezelőtt egy kedves barátom mesélt nekem egy nagyon szórakoztató anekdotát a románok származásával kapcsolatban, amit mindenképpen meg kell osztanom a kedves olvasóval, csak hogy megértsük miért is működnek úgy, ahogy.

Nemrégiben szenzációs tudományos áttörést ért el tudósok egy csoportja, ugyanis a legfrissebb kutatási eredmények alapján sikerült bebizonyítaniuk, hogy a románok tényleg a rómaiaktól származnak! Büszkén hirdették ezt eddig is, csak éppen nem volt rá bizonyítékuk, de most már van! Az eddigi ismereteinkkel ellentétben kiderült ugyanis, hogy a római városalapítókat szoptató anyafarkasnak nem kettő, hanem három gyermeke született: Romolusz, Rémusz és Románusz. Mivel azonban a farkasmamának csak két melle volt, ezért csak két gyermekét tudta szoptatni, így a harmadiknak, Románusznak csak az apja f*sza maradt. Ezért hívják őket azóta is dákó-románoknak.

A történetnek nagyjából annyi a valóságtartalma, mint annak az agyalágyult elgondolásnak, miszerint Erdély anyaországa mindig is Románia volt, de kedves szomszédaink mégiscsak ezt a szerencsétlen ebet kötik a karóhoz, szerintük a trianoni békediktátum aláírásával tulajdonképpen csak visszakapták azt, ami nekik eleve elrendeltetett. Az viszont amit most kitaláltak nemcsak szimplán gyomorforgató, hanem egyenesen bicskanyitogató, provokatív és nemzetgyalázó is egyben: ezek a derék románok azt agyalták ki a kis buksijukkal, hogy a trianoni békediktátum aláírásának napja legyen nemzeti ünnep Romániában. Húzza fel mindenki - legyen az székely, magyar, vagy román - minden év június negyedikén a román lobogót és dicsőítse a Versailles-i kivégzőteremben elkövetett gazságot. Hát nem! NEM! NEM! SOHA!

A provokatív aljasság agytrösztjei, bizonyos Titus Corlățean és Șerban Nicoale szociáldemokrata szenátorok azt szeretnék elérni, hogy a törvényt minél hamarabb fogadja el a román parlament, olyannyira, hogy javaslatukat sürgősségi eljárással nyomnák keresztül a törvényhozáson. A törvény egyébként arra kötelezné a Románia területén működő hatóságokat, valamint a helyi és megyei önkormányzatokat, hogy nemzeti gyásznapunkon kulturális, oktató jellegű vagy tudományos eseményekkel járuljanak hozzá a trianoni békeszerződés jelentőségének tudatosításához, a közszolgálati rádióknak és televízióknak pedig tematikus műsorokat kellene készíteniük erre a napra.

A románok csőrét egyébként az piszkálja, hogy a magyar Országgyűlés a nemzeti összetartozás évének nyilvánította 2020-at, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóját, de az nem teljesen világos számomra, hogy ehhez nekik mi közük van. Ünnepeljenek csak azt amit és amikor akarnak, csak minket hagyjanak már békén, hagy gyászoljuk békében azt, amit gyászolni akarunk. Egyébként meg ha rendszerint belegázolnak egy másik nemzet szívébe, akkor ne csodálkozzanak azon, hogy a római rokonokhoz köthető anekdoták születnek róluk.

1
https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/75343/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Erzsébet 2019-06-30 17:59:30
Románia = ROM MÁNIA ?
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?