Blogolj!

Minden román hallássérült


Mert nekik nem elég egyszer NEM-et mondani. Bár az is lehet, hogy nem a hallásukkal van a baj, hanem agyban gyenge a társaság. Vagy mindkettő.  Talán inkább ez lehet.

Fotó: foter.ro

Most éppen bírósági ítélet ellen tüntettek. Ráadásul egy nagyon jól megfontolt ítélet ellen, ami tíz évnyi pereskedés után született. Csak nekik az nem tetszik, hogy Hargita megye javára döntöttek. Ugyanis a ploiești-i bíróság alapfokon ítéletet hozott a Hargita és Neamț megye közötti határvitában. Annak értelmében pedig Hargita megye a 32-es kilométerkőig tart, így a turisták körében népszerű Gyilkos-tó és a Békás-szoros a hargitaiaké.

Több mint tíz bírói testületen ment át a per, amelyet tíz évvel ezelőtt, az akkori gyergyószentmiklósi polgármester kezdeményezett, és amelyet a Hargita megyei önkormányzat jogászcsapata vitt végig. De végül a bíróság érvénytelenítette a két megye közötti határt tévesen megállapító jegyzőkönyvet, amit sajnálatos módon Gyergyószentmiklós is aláírt annak idején.

De ezek az értetlen és éretlen Neamț megyeiek, úgy érzik, hogy elkapkodták a döntést. Ők bizony nem hajlandók lemondani a Békás-szorosról Hargita megye javára, hiába ítélte a székely megyének az értékes természetvédelmi területet a bíróság.

A moldvai megye prefektusa már korábban bejelentette, hogy megfellebbezi az alapfokú bírósági döntést. Értik? Azt a tíz év alatt megszületett döntést, ami egy korábbi tévedést hozott helyre. Tényleg a legszerencsétlenebb párosítás érvényesül minden románban, azaz a hülyeség kitartással párosul.

Mert vasárnap több tucat helyi lakos is utcára vonult, hogy biztosítsa támogatásáról az elmebeteg prefektust. Ráadásul az idióták apraja-nagyja - pár tíz(!) tüntető- gyűlt össze a Piatra Neamț-on. Akik tényleg válogatott gyökérpalánták voltak, és olyan nótákat énekeltek, mint a nagy egyesülést éltető, harcba hívó  „Treceţi batalioane române Carpaţii” című induló.

A tüntetést a Facebook közösségi portákon hirdették meg, ahol a szervezők leszögezték: „nem fogadhatják el Neamț megye feldarabolását”. Hazafiságukat hangsúlyozandó a résztvevők egy része népviseletben tiltakozott. Azt mondom, kár volt ennyire kiöltözni. Bár a cirkuszi bohóc is szép ruhában lép fel.

https://15millio.blogstar.hu/./pages/15millio/contents/blog/75447/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?